2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Fırıncılar tekelleşti, esnaf ayaklandı

Kırşehir'de bazı fırıncıların ortak bir kararla ekmek üretimini tekelleştirdikleri ve ekmek üretimini bir merkezden yapacakları ileri sürüldü.

Ekmek fırınlarının aldığı bu karara tepki gösteren Bakkallar Odası Başkanı Emin Dulkadir, bakkal esnafı olarak kendi ekmek fabrikalarını kurmak için çalışma başlatacaklarını söyledi. Fırıncıların tekelleşmesi ile tek fiyat, tek kalite gibi zorluklarla karşılaştıklarını ve bakkal esnafının sıkıntı çektiğini kaydeden Dulkadir, "Ekmekte son 4 yıl içerisinde gerçekten çok güzel gelişmeler yaşandı. Belediye Başkanımız Halim Çakır göreve geldiğinde bakkal esnafının ekmek konusunda isteklerini dinledi ve ekmek tekelini kırdığı gibi kent merkezinde faaliyet gösteren fırınlara somun ekmek çıkarmaları noktasında izin verdi. Böylelikle ekmek tekeli kırıldı ve kaliteli ekmek üretilmeye başlandı. Ekmek tekelini kırıp vatandaşa kaliteli ve sağlıklı ekmek sunulmasını sağlayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ancak, bu tekelleşme tekrar oluştu. Fırıncılar yine eski hallerine geri dönmek istiyor" dedi.

Bakkallar Odası Bakanlığı olarak bakkal esnafına daha kaliteli ve sağlıklı ekmek temin etmek için kendi fırınlarını kurmaları gerektiğini vurgulayan Başkan Dulkadir, "Fırıncıların gayri resmi olarak birleştiğini duyduk. Kendi isteklerini kabul ettirmek için böyle bir oluşuma gittikleri ileri sürüldü. Özellikle son dönemlerde kalitesiz ve gramajı düşük ekmekler bakkallara veriliyor. Bakkallarda bu ekmekleri vatandaşımıza sunuyor. Ekmekte sıkıntı nedeniyle vatandaş ile bakkal esnafımız karşı karşıya geliyor. Bunun için de bakkal esnafımızın birleşmesi gerekiyor. Biz kendi fırınımızı kurmalıyız. Esnaf kendi ekmeğini kendi üretmeli. Esnaf bu konuda duyarlı olmalı. Birlik içinde olmamız gerekiyor. Çünkü yıllardır fırıncılarla sorun yaşıyoruz. Bakkallar odası olarak bu çalışmayı başlatıyoruz. Tarım Bakanlığından gerekli izinler için çalışma başlatacağız. Fırın kurmak çok zor değil" dedi.

Fırıncılarla anlaşamadıklarını kaydeden Dulkadir, AB fonlarından ve KOSGEB'den alacakları destekle kendi fırınlarını kuracaklarını söyleyerek, "Fırıncılarımızla bir türlü anlaşamıyoruz. Ekmek üretimi kalitesiz oluyor. Muhatap bakkal oluyor. Fırınlardan şikayetçiyiz. Teşvik verilecek iller arasındayız. Bundan faydalanmamız gerekiyor. Tam fırsatı ve vatandaşımıza kaliteli ekmeği sunmalıyız. Bunu da kendi elimizle yapmalıyız" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 09:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?