7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Flor Jel uygulaması başladı

KIRŞEHİR'DE FLOR JEL UYGULAMASI BAŞLATILDI

Öğrencileri diş çürüğüne karşı koruma programı işbirliği çerçevesinde, il merkezindeki ilköğretim okulları 1. sınıf öğrencileri için, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Ahi Evran Üniversitesi Hemşirelik Sağlık Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile flor Jel uygulaması başlatıldı.

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ç. Türksel Dülgergil'in desteğiyle hazırlanan 'Fırçalar Çantada, Dişler Yolunda' koruyucu ağız sağlığı ve flor jel uygulama projesi çocuklardan büyük ilgi gördü.

Program hakkında bilgiler veren, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ç. Türksel Dülgergil, projenin ilköğretim birinci sınıf öğrencileri için düzenlenmesinin 2 temel sebebi olduğunu söyleyerek, 6 yaş sonu 7 yaş başında çıkarılan azı dişlerinin bu uygulamayla kurtarılabileceği ve bu yolla ileride yaşanacak diş sorunlarının büyük oranda önleneceğini belirtti. Çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak için de 6-7 yaşın önemli olduğunu ifade eden Dülgergil, aslında diş fırçalama alışkanlığının 2-6 yaş arasında kazanılması gerektiğini, fakat bu alışkanlığın kazandırılmamış olduğu için birinci sınıfta bu çocuklara bu alışkanlığı kazandırmak gerektiğini söyledi. Özellikle kız öğrencilerin geleceğin anneleri olmaları bakımından, gelecek nesiller açısından da önem arz ettiğini söyleyen Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ç. Türksel Dülgergil projeye herkesin sahip çıkmasını istedi.

Program kapsamında, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Ahi Evran Üniversitesi Hemşirelik Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından 1. sınıf öğrencilerine flor jel uygulaması yapıldı.

KIRŞEHİR'DE FLOR JEL UYGULAMASI BAŞLATILDI
KIRŞEHİR'DE FLOR JEL UYGULAMASI BAŞLATILDI
KIRŞEHİR'DE FLOR JEL UYGULAMASI BAŞLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 16:40:02
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 17:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?