4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Gazeteciye seçim gözaltısı

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesinde, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 29 Mart tarihinde yapılan belediye başkanlığı seçimini iptal etmesi üzerine belde halkı bugün yeniden sandık başına gitti.

Köseli beldesinde 29 Mart'ta yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde, Demokrat Parti'nin 1 oyla kazanması daha sonra AK Parti ve MHP'nin seçimleri itiraz etmesinin ardından YSK seçimlerde mükerrer oy kullanıldığını tespit ederek seçimleri iptal etmiş ve 7 Haziran'da seçimlerin tekrarlanmasına karar vermişti.

Köseli belde halkı, oy verme işlemlerinin başlamasıyla birlikte oyların kullanıldığı Köseli İlköğretim Okulu'nda sandık başına giderken, Jandarma geniş güvenlik tedbirleri aldı. Jandarma oy vermeye giren kişileri tek tek arayarak içeri aldı. Güvenlik tedbirleri ve seçimde sandık başına giden vatandaşları görüntülemeye çalışan İha Muhabiri Ömer Ertuğrul ise jandarma tarafından görüntü alması engellenirken, İha Muhabiri Jandarma minibüsüne alınarak bir süre minibüste bekletildi.

Olaya tepki gösteren vatandaşlar ise herkesin görevini yaptığını belirterek, basın özgürlüğünün kısıtlanamayacağını belirttiler.  Öte yandan ikici defa sandık başına giden belde halkı, seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, belde için hayırlısı ne ise onun olması temennisinde bulundular.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 17:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?