7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Genç kızların ilham kaynağı

Kırşehir’de Kadın Emek Pazarının en yaşlısı Nazlı Ünal(72) geçimini yaptığı örgülerle sağlıyor.

Genç kızlara ilham kaynağı olan Nazlı Ünal, Kadın Emek Pazarı’nın en yaşlı unvanının da sahibi oldu. Kırşehir Belediyesi ve Kadın Meclisi’nin katkıları ile Kırşehir’de sezon açılışını yapan Kadın Emek Pazarı en yaşlı işletmecisini belirledi. Gençliğinden bu güne kadar yapmış olduğu el işi örgülerini satışa sunan Nazlı Ünal çarşının “Hacı Teyzesi” adıyla anılmaya başlandı.

Kırşehir’de bir komşusunun vasıtası ile Kadın Emek Pazarı ile tanışan Ünal,”Gençliğimden bu yana yapmış olduğum elişi ürünlerimi sergiliyorum. Bir dükkan açmaya kalksam maliyetini dahi karşılayamam Allah bu hizmeti sunan herkesten razı olsun. Satışlarımız çok olmasa da iyi denilebilecek seviyede özellikle şimdiki dönemde genç kızlarımız hazır eşyalara daha çok yönelse de bizler göz nurunun önemli olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kadın Emek Pazarına geldiği günden bu yana kendisine genç kızların “Hacı Teyze” diye hitap ettiğini belirten Ünal, sokak sakinlerinin kendisine verdiği destekten çok memnun olduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2012 Perşembe 18:15:26
Güncelleme :6 Haziran 2012 Çarşamba 09:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?