7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Gençlere taş çıkartıyorlar

60 HANELİ KÖYDEKİ SINIFIN YAŞ ORTALAMASI 70

Kırşehir Mucur ilçesine bağlı Gümüş kümbet köyünde başlatılan halk eğitim kursuna katılanların yaş ortalamasın 70 olması herkesi şaşırtıyor.

Mucur Halk Eğitim Merkezince talep üzerine başlatılan kursa katılan yaşlı teyzeler, gençlere taş çıkartıyor. Sandıklarında eski ve kullanılmayan eşyaları değerlendirmek isteyen ve el becerilerini geliştirmek için Halk Eğitim Merkezine başvuran teyzeler, yine köylerinden olan bir hocanın kurs vermesi ile derslere başladı. Kullanmadıkları eşyaları değerlendirmeye başlayan ve zamanla bir çok ürün elde eden kursiyerler, öğrenmenin yaşı olmadığını bir daha gösterdiler. Gümüş kümbet köyü Seyfe gölü yanında kurulmuş 60 haneli bir köy. 350 nüfusa sahip köyde eğitim düzeyinin yüksek olduğu ve eğitime çok önem verildiği bildirildi.

Mucur Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Aydemir'de 2009 öğretim yılında başlatılan proje ile bütün köylere kurs açmak için harekete geçtiklerini belirterek, "çalışmalar sonucunda sadece Gümüş kümbet köyü bunda kararlı çıktı ve muhtarımızın da cesareti ile kursu açtık. Açtığımız kurstan gurur duyuyoruz. Ortaya çıkan ürünlerin el emeği göz nuru olduklarını unutmamak gerekiyor. Bizlere gelerek başvuruda bulunan bu insanların yaşları hayli yüksek olmasına rağmen çok güzel çalışmalar ortaya koydular. Kurslar bu şekilde devam ettikçe bizde kurs süresini uzatacağız. Yapılan işler bizi sevindiriyor" dedi.

Köy muhtarı Mehmet Köroğlu'nun eşi Fatma Köroğlu'nun ders verdiği kursa köydeki bütün bayanlar katılıyor. Elde edilen ürünlerde Halk Eğitim Merkezi tarafından satışa sunulacak.

60 HANELİ KÖYDEKİ SINIFIN YAŞ ORTALAMASI 70
60 HANELİ KÖYDEKİ SINIFIN YAŞ ORTALAMASI 70
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 17:33:04
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 23:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?