7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Gençlik Meclisi Seyfe Gölü'nde

GENÇLİK MECLİSİ SEYFE GÖLÜNDE

Kırşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri Dünya Çevre Günü'nde Seyfe Gölü'ne gezi düzenledi.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Kırşehir Belediyesi Çevre Müdürlüğü ve Seyfe Gölü Ekoloji Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliğine Metroloji Bölge Müdürü Vedat Güneş, Çevre Orman İl Müdürü Reşat Karaca, Kırşehir Belediyesi Çevre Müdürü Ekrem Öztürk, Bayındırlık İl Müdürü Fethi Şahinoğlu, İl İdare Kurulu Müdürü Osman Ünlü, Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, İl İzci Kurulu Başkanı Osman Atalay, Kırşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Büşra Eraslan, Gençlik Meclisi Üyeleri, izciler ve çevre gönüllüleri katıldı.

Gençlik Meclisi üyeleri çevre bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak, çevre bilincini aşılamak, gençlerin çevrenin korunmasına yönelik çalışmalara katılımlarını sağlamak amacıyla Dünya Çevre Gününde Seyfe Gölü'nde yapılan etkinliklerde doğa yürüyüşünde yer aldı.

Çevre Günü etkinlikleri ile ilgili açıklama yapan Gençlik Meclisi Başkanı Büşra Eraslan, "Gençlik Meclisimiz Belediye Başkanımızın desteği ile daha etkin olarak çalışıyor. Yeni kurulan meclis olmamıza rağmen birçok faaliyette bulunduk. Diğer gençlik meclisleri ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Amacımız Kırşehir Gençliğini bir araya getirerek bilinç düzeyi yüksek, düşünen, sorgulayan ve çözüm üreten bir nesil oluşturmak" dedi.

Etkinlikte Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner'in Seyfe Gölü hakkında bilgi vermesinin ardından; Çevre Orman İl Müdürü Reşat Karacada Dünya Çevre Günü hakkında bir sunum yaptı.

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği binasında etkinlilerden sonra Seyfe Gölü ve Doğal Hayat hakkında görsel sunum yapılırken, daha sonra göl yürüyüşüne geçildi. 3 kilometrelik yürüyüşten sonra Höyük üzerinden Seyfe Gölü ve Flamingolar izlendi. Yürüyüş dönüşü Seyfe Gölü Ekoloji Derneği tarafından çeşitli yarışmalar düzenlendi. Seyfe Köylülerince yapılan gözleme ve ayran ikramından sonra program sona erdi.

GENÇLİK MECLİSİ SEYFE GÖLÜNDE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 18:36:00
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 19:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?