7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Girişimcilik konferansına büyük ilgi

KIRŞEHİR'DE GİRİŞİMCİLİK KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ

Kırşehir'de Milli Eğitim Bakanlığının desteklediği, İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP) kapsamında "Ulusal Girişimcilik Konferansı" düzenlendi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen konferansa Vali Mehmet Ufuk Erden, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, MEB Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Ünal Akyüz, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, daire müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, Kırşehirli İşadamları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, girişimci kişinin risk alarak, gelişimi ve büyümeyi sağlayan kişi olduğunu belirterek, "Fırsatları kovalayarak bunları hayata geçirme süreci girişimcilikle bütünleşir. Fikirlerini ekonomik altyapıya adapte eden ve mevcut düzeni yenileyecek tek yapı girişimcilik ruhudur" dedi. Kırşehir'den de örnek veren Ayrıksa, "En küçük esnafımız bile gününü kurtaran ekonomik değerlerden kurtularak, uzun vadeli ekonomik ferahlığa ihtiyacı var. Girişimcilik ruhunda bu var ve konferansın ilimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

MEB Projeler Koordinasyonu Merkezi Başkanı Ünal Akyüz söz alarak, MEB olarak yapılan projelerin nerelerde ve nasıl yaptığını anlattı. Kırşehir'le ilgili projeleri de anlatan Akyüz, "Eğitim sistemini modern ve işleyebilir bir düzene getirmek için bu faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Devletimiz Avrupa Birliği üyeliğini devlet politikası hale getirmiş ve bu tür programlarla girişimcilik ruhunu aktarmaya çalıyor. Tarihin her kesiminde eğitim ilk önceliği alan ve uygulanan bir kavramdır. Bizde öğrencilerimizin içindeki girişimcilik ruhunu çıkarmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

KIRŞEHİR'DE GİRİŞİMCİLİK KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ
KIRŞEHİR'DE GİRİŞİMCİLİK KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ
KIRŞEHİR'DE GİRİŞİMCİLİK KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 15:12:02
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 18:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?