7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Göçen: TSO kardeşlikten yana

GÖÇEN, HAKKINDA ÇIKAN HABERE AÇIKLIK GETİRDİ

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, kendisi ile ilgili yapılan açıklamanın ulusal basında yanlış aktarıldığını ve tekzip yayınlanması için girişimlerde bulunulduğunu belirterek, "Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası tüm siyasi partilere eşit mesafededir" dedi.

TBMM'de MHP'li Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş ile AK Partili milletvekilleri arasında yaşanan kavganın ardından ulusal bir gazetenin bazı illerin Ticaret ve Sanayi Odaları ile diğer sivil toplum kuruluşlarını arayarak açıklama istediğini ve verilen demeçleri kamuoyuna çok yanlış aktardığını kaydeden Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, yaptığı yazılı açıklama ile konuya açıklık getirdi. Göçen, hangi siyasi parti olursa olsun milleti temsil eden kişi ve gurupların, partilerin, sivil toplum kuruluşlarının gerek TBMM, gerekse farklı platformlarda çatışma içerisinde olmasını istemediklerini bildirdi.

Bu ülkenin çatışmadan çok çektiğini ve her zaman kaybedenin vatandaş olduğunu vurgulayan Göçen, "Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı göz bebeğimiz TBMM'de asla ve asla milleti temsil eden kişi ve partilerin birbirleriyle çatışmasını ve en önemlisi birbirlerini kırmalarını istemiyoruz. Ahi diyarından, Yunus Emre'nin şehrinden tüm partilere, sivil toplum kuruluşlarına, kurum ve kuruluşlarımıza sesleniyor ve gönül kırmamalarını istiyoruz. Çünkü bu ülke kardeş çatışmalarından çok çekti ve Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu milletin bireyi olarak, en önemlisi insan olarak çatışmaları istemiyor ve birliğimizin bozulmamasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Açıklamasında Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın her siyasi oluşuma eşit mesafede olduğunu bildiren Göçen, "Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası her siyasi oluşuma eşit mesafededir. TBMM'de gerçekleşen kavga sonrasında ulusal gazetede editörlerine verilen demeç aynen yukarıda verdiğim gibidir. Ancak, demeçlerimiz tam anlaşılamamış ve kamuoyuna farklı yansıtılmıştır. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, gerek Meclis'i, gerekse yönetimi ile bir bütündür. TSO olarak her zaman siyasi oluşumlara mesafeliyiz. Kırşehir Ticaret Odası, her zaman birlikten, bütünlükten ve en önemlisi kardeşlikten yanadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2010 Pazar 11:51:01
Güncelleme :7 Şubat 2010 Pazar 12:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?