1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Gündüz sokakların gece de sahnenin tozunu yutuyor

Belediye bünyesinde çalışan tiyatro oyuncusu çöpçüler, uzun süren çalışma temposunun ardından izleyicileriyle tekrar buluştu. "Çöp Toplamak Sanattır" adlı 2 perdelik oyunu sahneye koyan 7 tiyatro oyuncusu genç, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Kırşehir Belediyesi bünyesinde çöpçülük yaparak geçimlerini sağlayan 7 gencin sanata olan ilgileri nedeniyle kurdukları tiyatro ekibi, yaklaşık 2 aylık bir çalışmadan sonra izleyicileriyle buluştu. Mahallelerdeki çöpleri topladıktan sonra tiyatro gösterimi için aralıksız çalışan çöpçüler, dün akşam Gazi Üniversitesi’ne bağlı Kırşehir Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda sahne aldılar. Çöp arabaları ile gösterinin yapılacağı salona koşan çöpçüler, araçlarını park ettikten sonra ellerindeki süpürgelerle gösteri yapılacak tiyatro salonuna girerken, kendilerini izlemeye gelen vatandaşlardan uzun süre alkış aldılar.

Oyun öncesi küçük çapta aksaklıklar meydana gelirken, çöp toplama işi uzun süren ekipten bir çöpçünün salona geç gelmesi üzerine oyun 20 dakika geç başladı. "Çöp Toplamak Sanattır" adlı oyun öncesi konuşan Belediye Başkanı Halim Çakır, Kırşehir Belediyesi bünyesinde önümüzdeki günlerde Kültür ve Sanat Merkezi oluşturulacağının sözünü vererek, "Belediye bünyesinde çalışan çöpçülerimizin, böylesi sosyal bir faaliyete ilgi göstermesi beni son derece mutlu etmiştir. Eğitim ve öğretimin yaşı olmadığı gibi mesleki ayrımcılığı da yoktur. Bunun en güzel örneğini de çöpçü kardeşlerimiz bize gösterdi. Kendilerine çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Çöpçüler, ilk olarak çöplerin bilinçsizce sokaklara atılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdikleri 2 perdelik oyunu sahneye koydu. Ardından intihar etmek isteyen bir oyun yazarının düştüğü psikolojik durum ve Türkiye’de yaşanan çarpıklıklara değinildi. Akşam saat 20.30’da başlayan tiyatro gösterimi saat 22.30’da son bulurken, tiyatro oyuncusu çöpçüler salonu dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandılar.

kırşehir
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 10:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?