2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Güneykent Mahallesi'ne yeni park

Kırşehir Belediye Başkanlığı tarafından, Güneykent mahallesinde 3 bin 500 metrekare alan üzerine park yapıyor.

Kırşehir merkeze 5 kilometre uzaklıkta olan Güneykant mahallesinde hiçbir sosyal alanın bulunmaması üzerine harekete geçen Belediye Başkanı Halim Çakır, daha çağdaş ve yaşanılabilir bir Kırşehir anlayışıyla hep ilklere imza atmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Çakır, "Kırşehir'in tekrar geçmişte anılan ‘Gülşehir’ olabilmesi için doğaya ve yeşile önem veren bir anlayışı sergilemek istiyoruz. Bu anlamda geçen yıl başlanan park çalışmalarına, yıllarca hizmet götürülmeyen Güneykent mahallesinde başladık. Bu mahallemize son derece modern bir park yapıyoruz. Tüm mahallelere park ve yeni sosyal alanlar yapılacak" dedi.

Açıklamalarda bulunan Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Peyzaj Mimarı Ömer Türk ise, Güneykent mahallesine yapılacak olan park alanın yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik bir alana sahip olduğunu söyledi.

Türk, "Güneykent mahallemizin çehresini değiştirecek olan park çalışmamızı Belediye Başkanımız Halim Çakır'ın talimatları ile başlatmış bulunuyoruz. Güneykent mahallesine yapılacak olan bu parkımızda, çocuk oyun alanları, dinlenme mekanları, yürüme yolları, çevre düzenlemesi, yeşillendirme çalışmaları ve birçok detayı düşünüp planladık. Çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. İnşallah en kısa sürede park çalışmamızı tamamlayıp, Güneykent halkımızın hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 12:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rasit unudulmaz IP: 188.107.2.xxx Tarih : 17.02.2014 00:19:48

öncelikle baskanimiza tesekkür ederim güneykente böyle bir pöreje icin