7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Gurbetçiden Kaman'a fabrika

GURBETÇİ VATANDAŞTAN KAMAN'A PREFABRİK FABRİKASI

Kaman doğumlu gurbetçi vatandaş Nusret Atay, 70 kişiye iş ve aş verecek prefabrik fabrikasını Kaman'a kuruyor.

Kaman'ın Yelek Kasabasından olan ve yıllarca gurbette yaşayan 52 yaşındaki Nusret Atay, Kaman'a kurmaya başladığı Feza Prefabrik Fabrikasıyla yaklaşık 70 kişiyi istihdam edecek.

Savunma Sanayi dalında hizmet veren Ada Savunma, Huma Makine ve Orhan Savunma'nın sahiplerinden olan Kamanlı Nusret Atay, Kırşehir yolu üzerine kurmaya başladığı Feza Prefabrik teşhir alanı ile Kaman OSB'ye kuracağı fabrikayla birlikte ilk etapta toplam 70'e yakın Kamanlıya istihdam sağlanacağını belirtti.

Açıklamalarda bulunan Atay, "Köylüm olan atılımcı iş adamı kardeşim Hekim Demirci'nin verdiği cesaret ile arazi konusunda çok yardımcı olan ve bu arazinin sahibi İbrahim Çakır'ın gayretleri, teşvikleri ve önerileriyle buraya yatırım yapmaya başladık. Aynı zamanda Belediye Başkanı Erhan Talu ve personeli Yalçın Kara'da muazzam destek verdiler. Bunların hepsine teşekkür ediyorum. Biz burada depreme dayanıklı, yazın serin kışın sıcak ve inşaatı hızlı ve güzel yapılan Alman patentli bir firmanın prefabrik fabrikasını kurmaya karar verdik. İlerideki yatırımlarımız için incelediğimiz Kaman Organize Sanayi Bölgesinde eksikler var. Yatırımcıları ürkütmeden bu sorunların Kaymakamlığımız ve Belediyemiz aracılığı ile giderilmesini talep ediyoruz" dedi.

İşadamı Nusret Atay, "Üniversite ve Milli Eğitim kanalından araştırmalara başladık. Fizibilite çalışmalarına göre buraya 8 yüz yataklı bir yurt yapmayı düşünüyoruz. İnşallah Kaman'a bazı yatırımları daha getirmeyi düşünüyoruz. Hava şartları el verdiği takdirde 17 Nisan'da bu showroom'umuzun açılışını yapacağız. Hemen arkasından bir iki ay içersinde de OSB'de üretime başlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

GURBETÇİ VATANDAŞTAN KAMAN'A PREFABRİK FABRİKASI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 19:04:03
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 23:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?