2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Gurbetçiler esnafın yüzünü güldürdü

Yurtdışında yaşayan ailelerin tatil için memleketleri Kırşehir'e gelmesi ile yastık ve minder yapan esnafında işleri açıldı.

Tarihi Uzun Çarşı'da el emeği ile hazırlanan yastık ve minderlere yurtdışından büyük talep olduğu belirtildi. Yastıkçı Gürsel Büyüksaraçoğlu, gurbetçilerin gelmesi ile hasırdan yapılan minder ve yastık satışlarının arttığını söyledi.

Büyüksaraçoğlu, “Türkiye'de el emeği üretimi olan yastık ve minderler bitmiş durumda. Gurbetçilerin gelmesi ile yastık ve minderlere talep oldukça arttı. Köylü vatandaşlarımız ellerinde bulunan yastık ve minderleri sattı ve tekrar bulamıyorlar. Almanya'dan çok büyük talep var. Yaz sezonunda yurtdışından gelen Kırşehirli hemşerilerimize çok fazla yastık ve minder sattık. Sadece Hollanda'dan gelen gurbetçilerimize 350 adet yastık gönderdik. Siparişlerimiz var ve işlerimiz çok iyi" dedi.

El işlemesi yastık ve minderlerin içerisine kamışlar doldurulurken, yastıkçı esnafı gurbetçilerin verdiği siparişleri yetiştirmek için akşam geç saatlere kadar çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 14:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?