2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Hacı adayları dualarla uğurlandı

Kırşehir'de 300 hacı adayı, yaklaşık 3 bin kişi tarafından kutsal topraklara uğurlandı.
Cacabey Camii önünde toplanan 300 hacı adayı, dua ve şiirlerle Mekke'ye uğurlandı.

300 hacı adayını uğurlamak için yaklaşık 3 bin kişi Cacabey Meydanı'na akın ederken, İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua ve şiirler, hacı adaylarını gözyaşlarına boğdu.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas, hacı adaylarına yaptığı konuşmada, "Hazreti Havva ile Hazreti Adem'in cennetten çıktıktan sonra buluştukları ve dualarının kabul olduğu Arafat'a gidiyorsunuz. Sizler, Hazreti İbrahim'in, Hazreti İsmail'in, Hazreti Hacer'in şeytanı taşladığı, şeytana galip geldikleri yer olan Mina'ya gidiyorsunuz. Medine-i Münevvere'de Peygamber Efendimizi ziyarete gidiyorsunuz. Peygamber Efendimizin gözlerinin nazar ettiği, dolaştığı ve baktığı mekanlara gidiyorsunuz. Hayırlı olsun. Bizlere dua edin. Elbisenize diktiğiniz bayrağa dikkat ediniz. Vakur olunuz. Dünyanın her yerinden gelen Müslüman hacılara örnek olmaya bakınız" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Berat Bıçakçı ise hacı adaylarına Belediye Başkanı Halim Çakır'ın selamını iletirken, "Kırşehirli hacı adaylarımıza hayırlı ve sağlıklı yolculuklar diliyoruz. Bizlerin duası onlarla olacak. İnşallah onları da bizim için, ülkemiz için, şehrimiz için ve insanlık alemi için hayırlı dua edecekler. Allah şimdiden tüm hacı adaylarımızın ibadetlerini kabul etsin" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ve duaların ardından hacı adayları otobüslere binerek Mekke'ye ulaşmak üzere Tuzköy Havalimanı'na hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 18:00:01
Güncelleme :3 Kasım 2008 Pazartesi 18:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.120.xxx Tarih : 4.11.2008 20:04:04

SAYGIDEĞER HACILARIMIZ YOLUNUZ AÇIK OLSUN DUALARINIZ KABUL OLSUN GERİ DÖNMEK AİLELERİNİZE KAVUŞMAK,ALLAH NASİP ETSİN,TÜRKİYE'YE DUA EDİN BU PAHALILIĞA VE HALKIN REFAHI İÇİN ALALH SİZLEREDEN RAZI OLSUN HAYIRLI YOLCULUKLAR.. 2