4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Hacı adayları Kabe maketini tavaf etti

HACI ADAYLARINA UYGULAMALI TAVAF YAPTIRILDI

Kırşehir İl Müftülüğü, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına Kabe maketi etrafında uygulamalı tavaf eğitimi yaptırarak, hac vazifesi hakkında bilgiler verdi.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Şube Müdürü Şaban Yılmaz, il vaizesi Raziye Bozova ve bu yıl hac organizasyonunda görev alacak olan din görevlileri ile Kırşehir'den bu sene hacca gidecek olan bayan ve erkek hacı adaylarına Cacabey Camii'nde uygulamalı eğitim verildi.

Hacı adaylarına ilk olarak nasıl ihrama gireceği gösterilirken, camii içerisinde kurulan Kabe maketi etrafında temsili olarak tavaf yapılışı ise İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve din görevlileri öncülüğünde uygulamalı olarak hacı adaylarına gösterdi. İl Müftüsü Nimetullah Arvas, hacca gidecek hacı adaylarına ihrama nasıl girilir, ihrama girilmeden önce yapılacak olan şeyler hakkında bilgiler verirken, ayrıca ihramlı iken nelere dikkat edileceği hususlarında bilgiler verdi.

Hacı adaylarının kutsal topraklarda dini vecibelerini yerine getirirken zorlanmamaları için böyle eğitimler düzenlediklerini söyleyen Müftü Nimetullah Arvas, "Bu eğitimlerde tavaf, say ile kutsal topraklarda uyulması gereken hususlar detaylı olarak anlatılıyor. Hacı adaylarına dini vecibelerin yanı sıra beşeri münasebetler ve sağlık konusunda detaylı bilgilerin verildiğini, kutsal topraklara gitmeden hacı adaylarına menenjit aşısı da yapılacak. Hacı adayları kendi imkanlarıyla mevsimsel grip aşısı olmaları ise kendileri açısından faydalı olacak. Eğer hacca gitmeden önce yetişmesi halinde domuz gribi aşıları da yapılacak, yetişmezse eğer Mekke ve Medine'de yapılacak" dedi.

HACI ADAYLARINA UYGULAMALI TAVAF YAPTIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 11:44:01
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 13:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?