4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Hacı Kemal Efendi anıldı

Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Bayramuşağı köyünde bu yıl beşincisi düzenlenen Hacı Kemal Efendiyi Anma ve Pilav Günü programına binlerce davetli katıldı.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Kırşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Sulu, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Organize Tertip Komitesi Başkanı Nurettin Keskin, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve yaklaşık 3 bin kişilik bir grup katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi mehter takımının verdiği konserin ardından bir konuşma yapan Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Anadolu'yu İslamlaştıranların, gönül insanları olduğunu söyledi. Arslan, "Bugün, gönül insanlarına daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Bir mürşidi kamilin gözüne giren, gönül insanları ile berber olan ve bu silsileyi Hazreti Resul'den bugüne kadar yaşatan ve yaşatacak olan gönül insanlarına selam olsun" dedi.

, Yunus Emre gibi düşünmek Kemal Efendi Hoca gibi yaşamak ve onların açmış olduğu yolun yolcularına hürmet etmek gerektiğinden de bahseden Arslan, "Eren sözü dinlemek, Allah dostlarının sözlerine itibar etmek, onların hayır duasını alarak yola çıkmak ve dur dediği zaman durmak çok önemlidir. Osmanlının izlediği yol budur. Rahmetli Hacı Kemal Efendi'den Allah razı olsun ve rahmet etsin, Cenabı Allah şefaatlerine hepimizi nail eylesin" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından pilav dağıtıldı ve dualar edildi. AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan ve yakınları türbe ziyaretinde de bulundu.

HACI KEMAL KELEŞ EFENDİ KİMDİR?

Hacı Kemal Keleş Efendi, 1926-1992 yılları arasında Kırşehir'de ikamet etmiş, zamanın din ve Arapça ilimlerindendir. Kayseri medresesinden icazet almış ve kutsal topraklarda bir yıl görev yapmış değerli bir şahsiyet ve ilim adamı olan Hacı Kemal Keleş Efendi, yetiştirdiği talebelerle büyük hizmetlerde bulunmuş, vatana ve millete faydalı olmaya çalışmıştır.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 16:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?