7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Hacizler kalktı, tapular veriliyor

HACİZLER KALTI, TAPULAR VERİLMEYE BAŞLANDI

Geçmiş dönem borçları yüzünden hacizlere maruz kalan ve bu borçlar yüzünden büyük sıkıntılar çeken Kırşehir Belediyesi, 194 adet icra dosyasını kapattırarak, yıllar önce Kırşehir Belediyesi'nden ev ve arsa almış olan vatandaşlara hak ettikleri tapularını vermeye başladı.

Yıllarca tapularını alamamanın sıkıntısını yaşayan vatandaşlar, tapularını Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu'dan teslim aldılar. Tapularını alırken sevinçleri gözlerinden okunan vatandaşlar, ilk olarak Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci olmak üzere Başkan Yardımcıları ve bütün ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Hacizlerin kaldırılmasının ardından ilk tapuları hak sahiplerine veren Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu, burada yaptığı açıklamada, "Görevi devraldığımızda Kırşehir Belediyesi aleyhine başlatılmış 194 adet icra dosyası mevcut iken 01 Nisan 2009 - 30 Haziran 2010 tarihleri arasında belediye aleyhine 18 adet icra takip dosyası daha başlatılmış ve toplam icra dosya sayısı 212 adet olmuş, bu icra takip dosyalarından belediye adına kayıtlı gayrimenkul, menkul ve araçlar üzerine haciz işlemi uygulanmıştır" dedi.

Sulu, "Bugüne kadar belediye başkanlığımız tarafından 146 adet icra dosyasının ödemesi yapılmış, karşılığında belediye bütçemizden 3 milyon 266 bin 686 TL ödeme yapılarak dosyalar kapatılmış, icra ve haciz işlemleri kaldırılmıştır" ifadelerini kullandı. Devam eden icra dosyaları ile ilgili olarak alacaklılar ve avukatlarla anlaşmalara gidilerek ödeme planı yapıldığı söyleyen Sulu, "Yapılan ödeme planı doğrultusunda da ödemeler zamanında yapılmaya başlanmıştır. Alacaklılar ve avukatlar faizlerden feragat ederek bu konuda bizlere yardımcı olmuşlardır" şeklinde konuştu.

Kırşehir Belediyesi tarafından 06 Ağustos 2010 tarihinde ihale usulü ile taşınmaz satışlarının da devam edeceğini hatırlatan Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu, "Belediyemizce 06 Ağustos 2010 tarihinde ihale usulü ile satışı yapılacak olan taşınmazların tapu devir işlemleri, satış ihalesinin onaylanmasından itibaren 15 gün içerisinde verilecektir" dedi.

HACİZLER KALTI, TAPULAR VERİLMEYE BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 16:38:02
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 16:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?