8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Hal binasının temeli atıldı

KIRŞEHİR HAL BİNASI'NIN TEMELİ ATILDI

Kırşehir Belediyesince projesi tamamlanarak ihalesi yapılan Toptancı Sebze ve Meyve Hali'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Tören'e Vali Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Başkan Yardımcıları Veli Şahin, Yaşar Sulu, Halil Tan, Duran Atasoy, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Erdal Gürsoy, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ile çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı.

Kırşehir'i yeniden yapılandırılarak, modern bir Kırşehir'in oluşabilmesi için seçim döneminde verdiği sözlerden birisini daha hayata geçirdiğini belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "16 aylık Belediyeciliğimiz döneminde belirlediğimiz halka hizmet sınırımızı hiç bozmadık. Gerek sosyal belediyecilik adına, gerekse imar ve yapılandırma çerçevesinde çalışan belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz" dedi.

Halkın yakından takip ettiği bu gelişim projelerini belediye olarak iki bölümde yürüttüklerini söyleyen Bahçeci, "Bunlardan ilki, mevcut Kırşehir'in yapılandırılması, ikincisi, artan nüfus ile doğru orantılı büyüyen Kırşehir projesidir. Kırşehir ticareti ile her gün büyüyen ve gelişen bir il konumuna gelmektedir" şeklinde konuştu.

Kırşehir halkına ucuz, taze ve kaliteli meyve ve sebze yedirmenin ilerleyen günlerde kavuşacaklarını vurgulayan Bahçeci, "Hal projesinin yanında ihale edilmeye hazır hale gelen pazar yeri projemizde var. Temelini atacağımız hal projesi de pazar yeri projemizin ilk ayağıdır. 2 bin 400 metrekare alana kurulacak bu projede 8 adet işyeri olacak. Ayrıca projede depo yerlerimiz idare bina ve sosyal tesisler de olacaktır. Bu tesislerin bittiği zaman Kırşehir'in ticari hayatına önemli katkıları olacağı inancındayım ifadelerini kullandı.

2 bin 400 metrekare alana inşa edilecek olan hal projesinde 8 adet işyeri, kafeterya, toplantı salonu, bekçi ve kalacak görevli odası, kantar, parklar, kamyon otoparkları ve soğuk hava deposu bulunuyor.

Konuşmaların ardından edilen dua sonrasında protokol tarafından Hal Binası temeline ilk harç konuldu. Harcın konulmasının akabinde temel atma törenine katılan misafirlere ikramlarda bulunulması ile hal binası temel atma töreni sona erdi.

KIRŞEHİR HAL BİNASI'NIN TEMELİ ATILDI
KIRŞEHİR HAL BİNASI'NIN TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 16:47:00
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 16:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?