7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Halk ekmek büfeleri değişti

HALK EKMEK BÜFELERİ DEĞİŞTİ

Kırşehir Belediyesi tarafından, vatandaşa daha ucuza ekmek alabilmelerine imkan sağlayacak olan yeni Halk Ekmek büfeleri, yerlerine monte edildi.

İlk etapta 30 adet yaptırılan Halk Ekmek büfeleri, belediye personeli tarafından şehrin değişik noktalarına monte edilirken, halk ekmek satışları ise bu büfelerde yapılmaya başladı.

Halk Ekmek Fabrikası'nda sistem yenilemesine gidilerek, matadordan dönerli sisteme geçildiğini belirten Belediye Başkanı Yardımcısı Veli Şahin, satışa sunulan halk ekmeğinin vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü, bunu da vatandaşların gerek mahalle toplantılarında, gerek telefonla, gerekse bizzat belediyeye gelerek memnuniyetlerini belirttiklerini ifade etti.

Başkan Şahin, daha önce 20 olan büfe sayısını arttırarak bu sayıyı 30 yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde vatandaşlardan gelen yoğun talep nedeni ile bu sayıyı arttıracaklarını söyleyerek, "Daha önceki büfelerden çoğu oldukça kötü durumda idi. Bakım yapmak mümkün değildi. Bunların yerine, şehrimize yakışacak, fiyat olarak çok uygun ve modern görünümlü büfeler yerleştirdik" dedi.

Şehirdeki büfelerin hepsini tek tip yaptıklarını hatırlatan Şahin, "Bilindiği gibi daha öncede Halk Ekmek Fabrikamızda bulunan makineleri yenilemiştik. Kırşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, aynı yerinde faaliyet göstermeye devam ediyor. Burada günde ortalama tek vardiyalı olarak 10 bin halk ekmeği üretilmektedir. Sistem değişikliğinden sonra ekmeğe olan talep oldukça arttı. Talebi karşılamak için üretimi ileriki günlerde arttıracağız" şeklinde konuştu.

Şahin, amaçlarının, olumsuz ekonomik şartlarda vatandaşa ucuz ve kaliteli ekmek sunmak olduğunu dile getirerek sözlerine son verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 16:47:03
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 17:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?