4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Halka 'uyanık olun' çağrısı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs meselesinin üzerine giderek dengeleri bozduklarını ve Rum kesimini masaya çeken taraf olduklarını belirterek, "İktidara geldiğimiz günden itibaren 'Kıbrıs satılıyor' diyorlar. Kıbrıs satılmadı, yerinde duruyor. Onuruyla gururuyla duruyor. KKTC Cumhurbaşkanı'nı dünyada kırmızı halılarla karşılayan ülkeler oldu" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısına ve bazı açılışlara katılmak üzere helikopter ile Kırşehir'e geldi.

Kayseri-Ankara karayolu üzerinde bulunan Kırşehir Alay Komutanlığı'na inen Erdoğan, burada seçim otobüsüne binerek Ankara Caddesi üzerindeki miting alanına geçti. Burada toplanan binlerce Kırşehirliye hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin derin uykudan uyandığını ve çağdaş medeniyetler seviyesine kararlılıkla ilerlediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "3 Kasım 2002'de milletimizle el ele, gönül gönüle başlattığımız adalet ve kalkınma yolculuğu devam ediyor. Bu Türkiye'nin medeniyete yürüyüşüdür. Artık başkalarının hikayelerini, efsanelerini duymak istemiyoruz. Artık kendi hikayemizi, efsanemizi anlatmanın zamanı" dedi.
Aşık Veysel'in 'Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece' sözünü hatırlatan Erdoğan, "Gideceğiz gündüz gece. Biliyorsunuz 22 Temmuz öncesi Türkiye'nin kalkınmasından, büyümesinden, milli iradenin güç bulmasından endişe edenler, milletimizin yoluna taş koymaya çalıştı. Ama onlara gereken dersi siz verdiniz. AK Parti'ye siz sahip çıktınız. Şimdi de önümüzde 29 Mart seçimi var. Bunun için biz durmak yok, yola devam diyoruz. Türkiye'nin büyümesi, Kırşehir'in büyümesi için durmak yok hizmete devam diyoruz. Asil vatandaşlarım, ülke olarak son 6 yılda çok zorlu bir dönemeçten geçtik. Biz iktidara geldiğimizde umutları tükenmiş bir Türkiye vardı. Devlet millet arasındaki mesafe açılmıştı. Bu manzara Türkiye'ye yakışmıyor. Bu asil millet daha çok iyisine layık, küçük düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Çünkü bu ülke sıradan bir ülke değil, çünkü bu millet sıradan bir millet değil" diye konuştu.

"SANDIĞA GÖMÜLMESİ GEREKENLER VAR"
Mehmet Akif Ersoy, Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, Yunus Emre'nin sözlerinden de alıntı yaparak konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan, istiklal ruhunu arkalarına alarak Türkiye'yi prangalardan kurtardıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Büyük bir kalkınma hareketi başlattık ve bunu siz başardınız. Ayak bağı olanları siz sandığa gömdünüz. Ama daha gömülmesi gerekenler var. Onun kararını da siz vereceksiniz. Değerli kardeşlerim, bizler sadece emanetçiyiz. Emanetinizi korumak, yüceltmek, hizmet etmek için buradayız. Onun için, 'İşimiz hizmet, gücümüz millet' diyoruz. Ah benim Kırşehirli kardeşim, biz bu yola çıkarken, 'Millete efendilik yok, millete hizmet etmek vardır' dedik. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Bizim durumumuz bu. Gücümüzü sadece milletimizden alıyoruz. Çetelerden, mafyalardan almadık, almıyoruz. Bugüne kadar hep 3 Y ile mücadele dedik. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar. Yolsuzluklarla mücadelede büyük yol kat ettik. Hortumlar büyük ölçüde kesildi. Zaten hortumu kesilenler feryat ediyor, onun için saldırıyorlar. Siz yeter deyinceye kadar, siz dur deyinceye kadar, siz bizden desteğinizi esirgeyinceye kadar bizler, 'Durmak yok, hizmete devam' diyeceğiz.
Onlar milleti küçük görürler, esnafı, memuru, işçiyi, köylüyü küçümserler. Onlar oy kullanan vatandaşa, 'göbeğini kaşıyanlar' der. Onlara 29 Mart'ta bir tokat daha sizden gelecek. AK Parti iktidarı sessiz yığınların sesidir, kimsesizlerin sesidir. Daha yakın bir zamanda, 22 Temmuz sonrasında bu millet neden bize oy vermiyor diye gazetelerde, kameralar karşısında milletimi nasıl küçümsediklerini hatırlarsınız. Benim burada telaffuz edemeyeceğim yakıştırmalarla milletin değerleriyle nasıl alay ettiklerini sizler gayet iyi biliyorsunuz. Şimdi millete şirin, sevimli görünmenin gayreti içindeler. Seçimden seçime ağızlarından bal damlıyor. Seçimden sonra dilleri de zihinleri de gönülleri de susmaya başlıyor. Sizi kimin samimi olduğunu, kimin dürüst olduğunu, kimin istismarcı olduğunu çok iyi bilirsiniz" açıklamasını yaptı.

"ANKARA'DA OTURUP HİZMETE, ÜRETİME ENGEL OLMAYA ÇALIŞTILAR"
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden bazılarının Ankara'da oturup hizmete, üretime engel olmaya çalıştığını ve bir de kendilerine milliyetçi dediklerini söyledi. Erdoğan, "Milliyetçilik bu ülkeyi sevmektir, bu ülkeyi büyütmektir, sofradaki ekmeği çoğaltmaktır. Kaç tane okul yaptınız, kaç üniversite kurdunuz. Kırşehir 5 yıldır öğrenci seçme sınavında sözel alanda birinci oluyor. Biz bununla iftihar ediyoruz. Ondan önce ne oluyordu? Kırşehir'e bugüne kadar neden üniversite açmadılar. Biz geldik, Ahi Evran Üniversitesi'ni kurduk mu? Onlara bunu sorun. Önce bu sorulara cevap verin deyin. Çözümsüzlük bir çözüm metodu olamaz dedik. Kıbrıs'ta dengeleri değiştirdik. Masadan kaçan taraf biz olmadık. Rum kesimini masaya çeken taraf olduk. KKTC orada gururuyla itibarıyla duruyor. KKTC Cumhurbaşkanı'nı dünyada kırmızı halılar üzerinde karşılayan ülkeler oldu. Bizden öncekiler bunu niçin yapamadı? Birçok ülkede şu anda KKTC'nin temsilcilikleri var. Şimdi KKTC'ye
Türkiye'den su bağlanacak. Bu mudur peşkeş çekmek, bu mudur milliyetçilik. Milliyetçilik bizim yaptığımızdır" dedi.

CHP, ANAP ve MHP koalisyon hükümetini de eleştiren Başbakan Erdoğan, "Koalisyon hükümeti kurdunuz, 3,5 yıl kaldınız. 'Yapamayacağız' dediniz, bıraktınız gittiniz. İstikrar, güven başka bir şey. 79 senede 36 milyar dolara çıkmış ihracat. 2008 yılı sonu itibarıyla ihracat 132 milyar dolar oldu. İşte milliyetçilik bu. 79 senede Türkiye'ye 6 bin kilometre bölünmüş yol yapılmış. Biz 6 senede 136 bin derslik, 400 hastane, 9 bin kilometre bölünmüş yol yaptık, 260 bin konutu sahiplerine teslim ettik. İşte milliyetçilik bu. Neymiş borç alan emir alırmış. c'e7iyiz. Emanetinizi korumak, yüİnsafsızca borç batağına sokan sizsiniz. Kalkıp Türkiye'nin itibarını zedelerken kuru iftiralar atmak yakışır mı? 'Türkiye çok borçlanıyor' diyorlar. Geldiğimizde devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Milletim ödüyordu. Şimdi yüzde 13-14. Enflasyon yüzde 30'du, şimdi yüzde 9,5. Tek haneli rakama yine düştü. Önceden yapılan, vatandaşın cebindeki paranın modern bir şekilde çalınmasıydı. Onların bozduğunu biz tamir ediyoruz. Milliyetçiliğimizi, bu millete hizmet üreterek ortaya koyuyoruz. Bugün seçim mitingini tamamladıktan sonra Kırşehir'de 8 önemli eğitim tesisini açacağız. Kırşehir için özellikle eğitim yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Zira Kırşehir'in eğitiminde ne denli büyük bir başarının gerçekleştiğini görüyorum. Son 6 yılın 5'inde iller bazında üniversite sınavlarında sözelde birinciliği ele almanız önemli. Orta öğretim kurumları sınavında da son 3 yıldır ilk 5 içinde yer almanız ayrı bir gurur
vesilesidir. 2006'da Kırşehir'e Ahi Evran Üniversitesi'ni de biz kazandırdık" şeklinde konuştu.

"YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR"
Fakir fukaraya kömür götürülmesinden rahatsız olanlar olduğunu da sözlerine ekleyen Erdoğan, "Biz bu desteği demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye'de, Anayasa'nın sosyal devlet ilkesi gereği yapıyoruz. Seçim zamanı yapmadık, her zaman yaptığımız bir yardım. Bundan sonra da yapılacaktır. Bunu böyle bilin. Kimse kalkıp bunu farklı yerlere çekmesin. Biz geldiğimizde 45 milyon kredi veriliyordu üniversite öğrencilerine, 180 milyon oldu şimdi. Bunu verirken belediyelerimiz de burs veriyordu. Belediyelerin burs vermesini CHP hazmedemedi. Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler ve iptal edildi. Üniversiteli gençlik CHP'li milletvekiline, 'Siz bursları niye engellediniz?' diye sordu. Verdiği cevap komikti. 'Biz burs kaldırılsın diye götürmedik, miktarı az, çoğaltsınlar diye götürdük' dedi. Bunlar şecaat arz ederken, sirkatin söyleyenlerdir. İşleri iftira üzerine kurulu. Bu ara açılımlar yapıyorlar. Siz inanıyor musunuz bunlara? Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bu yatsı bu akşamın yatsısı değil, yatsı
29 Mart. Orada gerekli cevabı vereceksiniz. Belediyenin görevi belli. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın işi belli, camilerin işi belli. Belediyeler ne zamandan beri bu işleri yapar oldu? İşte istismar bu. Fakat konuşması bile güzel. Hele hele onların konuşması çok daha güzel. Belediye seçimlerine gidiyoruz. Belediyecilikte şehircilikle ilgili bir açılım duydunuz mu onlardan? Dertleri belediyecilik değil, onlar belediyeciliği anlamaz. Bunlar hizmet siyasetini bilmezler. Bunların iftira siyaseti vardır. Bu ülkede dikili bir ağaçları yoktur. Araştırın, bakın. Bu zihniyet İstanbul'u yönetti, ben onlardan devraldım. 2,5 milyar dolar borçla devraldım. Çarşaf dediler, çarşafa dolandılar. Yaşar kardeşimizle bu döneme devam ediyoruz. İnanıyorum ki el ele verecekler. Bu bir bayrak yarışıdır. Dayanışma içinde olacağız. Biz yaptıklarımızı anlatacağız. Bundan sonra neler yapacağız onları anlatacağız. İnşallah Kırşehir'i daha modern ve çağdaş bir noktaya nasıl taşırız, onu düşüneceğiz. Yaşar kardeşimi sizlere emanet ediyorum. Biz sizin emanetinize nasıl sadakatle bağlı kaldıysak, inanıyorum ki sizler de bizim emanet ettiğimiz Yaşar kardeşime sahip çıkacaksınız. 3 Kasım'da, 28 Mart'ta, 22 Temmuz'da bize destek verdiniz, sağ olun. 29 Mart'ta genç dinamik bir inşaat mühendisi olması sebebiyle Halim Çakır başkanımın bıraktığı noktadan itibaren yükselterek devam edecektir. Gelin bu medeniyet yolculuğuna kaldığımız yerden devam edelim. Bizim siyasetimiz 81 şehri kucaklayan, 71,5 milyon insanı kucaklayan bir siyasettir" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Kırşehir Valiliği'ni ziyaret etmek üzere miting alanından ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 17:59:30
Güncelleme :10 Şubat 2009 Salı 18:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OKTAY DOĞAN IP: 85.104.114.xxx Tarih : 11.02.2009 10:27:57

valla ben arkadaşlarımızın dediğine katılıyorum ak parti iyice suyunu cıkardı yatırım yatırım diyorlar hiçbirşey yaptıkları yok kurban edecem oyumu onlara zaten yaşar bahçeçi içinde hiç iyi demiyorlar hayırlısı olsun


Homurlu40 IP: 88.228.29.xxx Tarih : 11.02.2009 22:27:03

gereken cavabı kırsehir halkı verecektir  tayyip erdogana yatırım falan yapmadı kırsehıre gıtsın oy ıcın guneydoguya yatırım yapsın


FUAD SAYIN IP: 85.98.47.xxx Tarih : 11.02.2009 00:09:15

 VAH VAAH, KOSKOCA TC BAŞBAKANI KIRŞEHİRE GELİYOR VE ADAY YAPMADIGI BELEDİYE BAŞKANINDAN KORKUYOR, MİTİNGDE AMAN HALİM BAŞKANIM DİYOR.. HATTA VALİLİKTE HALİM BAŞKANIM NEREDE DİYOR, YANINA CAGIRIYOR, DAVOS FATİHİ !! BİR AN MAHZUNLAŞIYOR HALİM BAŞKANA DÖNEREK SANA BAŞKA MAKAM VERELİM BAŞKANIM DİYOR.. SANKİ HALİM ÇAKIR SATILIK BAY BAŞBAKAN.. O ADAMIN SİYASİ HAYATINA BAK, KİM SATIN ALABİLMİŞ ONU BİR BAK.. BAY BAŞBAKAN, BAŞBAKANSIN GÜÇLÜSÜN AMA KIRŞEHİRDE ONURUYLA HALKA HİZMET EDEN HAKSIZLIK YAPTIĞIN ADAMA BOYUN BÜKÜYORSUN, KIRŞEHİRDE SEÇİMİ AKP KAYBEDECEK SAYIN BAŞBAKAN, SEN DE KIRŞEHİRDEN BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLSAN KAYBEDECEKSİN, KIRŞEHİR HALKI DEVRİN GÜÇLÜ BAŞBAKANLARI ADNAN MENDERESE, TURGUT ÖZALA DEMOKRASİ DERSİ VERDİ. SANA DA NASİP 29 MARTAYMIŞ BAY ERDOĞAN, KAYBEDECEKSİNİZ KIRŞEHİRDE HEM SEN HEM DE MİLLETE TEPEDEN BAKAN MİLLETVEKİLLERİN MİKAİL ARSLAN VE ABDULLAH ÇALIŞKAN DA KAYBEDECEKLER. SİZİNMAĞLUBİYETİNİZ, KIRŞEHİR HALKININ ZAFERİ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN..


kömçe IP: 78.166.243.xxx Tarih : 11.02.2009 11:23:31

nedendir  bilinmez sayın:başbakanımız  il başkanları istifa etmesin belediye başkanlına  aday ettirmeyecegim dedi fakat,ne olduysa oldu y.bahceci aday olarak açıklandı adam genel merkezde güçlüymüş  hani bir söz vardır ''FERMAN PATİŞAHINSA DAGALAR BİZİMDİR'' eh karar genel merkezinse SANDIK bizimdir kırşehir halkı


sinan.canatan IP: 88.231.76.xxx Tarih : 11.02.2009 12:07:37

sayın fuad sayın sağol çok güzel yorum yazmışsın evet halim başkan satılık değildir şimdi halim başkanın başbakanın vaadlerine kanmayıp aday olması lazım lazımki 30 mart sabahı başbakanın çok güvendiği kırşehir millet vekillerinin başbakanın yüzüne nasıl bakacağını merak ediyorum ayrıca millet vekilleri yabanlı aşiretini yok sayıyor görcez elmi yaman beymi hadi halim başkanım...


nazan IP: 78.181.0.xxx Tarih : 11.02.2009 13:55:39

ya ben inanamıyorum bunları okudukça dinledikçe bu burslar neden bizim çocuklara verilmedi ??? biz çokmu zengindik gemiciklerimizmi vardı kuyumcu dükkanlarımızmı vardı basit bir emekliydik biz burs istedigimizde yurtda vermeye kalktınız tamam burs verelim ama  yurtda ayarlayalım dediniz ki bizlerin çocukları eviyle aynı şehirde kısa mesaferleydi okuluyla yurtta ne yapacxak çocuklarımız

mücahitmi olacak siz işte bursları mücahitlerinize veriniz bir tane akp li olmayan  ailenin çocugu burs alamadı hastanelere gelince nerde bu kırkbin bilmem kaç yataklı hastaneler biz niye görmüyoruz her gün emeklinin sigortalınınilaciyla muanesiyle oynayıl duruyorsunuz sizin geminiz ilk önce 29 martta batacak  göreceksiniz emekliye verdiginiz zam ortada emekli olurken kanun vardı  çalışan kişiyle emeklli olan kişinin maaş farkları aynı olacaktır diye yasayı kanunu degiştirdiniz emeklinin kanını içtiniz  bu ülke hiç bir iktidarda bu kadar sömürülmedi hiç bir iktidarda bu kadar satılmadı bitti artık oyununuz makarnayla kömürünüz kurtaramayacak sizi......


elvan IP: 85.104.114.xxx Tarih : 11.02.2009 16:39:53

evet ben istemiyorum akp nin şeçimini kazanmasını başkaban belediye başkan adayına güveniyor ama güvendiği dağlara kar yağcak burs diyorlar burs veriyoruz diyorlar valla ben hiç duymadım burs verdiklerini zaten en önemli türk telekomu sattılar şuan bizim telefon başka şirketlerin elinde adamlar rahatlıkla dinliyorlar bizi yakında türkiyeyi de talabaniye çevirirler ne kaldı herşeyi satıyorlar


Cengiz Osmanlı IP: 78.164.157.xxx Tarih : 11.02.2009 09:56:07

Ak partiye oy verenin aklına yanarım. vatana ihanet etmeyelim... Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayalım.


yıldıramaz IP: 85.104.164.xxx Tarih : 11.02.2009 16:12:48

bu yukarıda ki yazıyı okuyup ta bu yorumu okumanızda yarar vardır.çünkü onların yanıldıkları bazı noktalar olabilir.29 marta herşeyi göreceksiniz.madem bu adam kötü madem iyi işler yapmıyor neden halen halkın çoğunluğu onu destekliyor,neden neden!kusur araştıranlar hiç icrattlarından bahsetmiyorlar.bir şey diyeyim ki bu sevmediğiniz adam bu dönemin 2.abdulhamididir.zaten onu da böyle yaparak indrmişlerdi.gidin de şu anadoluyu gezin neler icraat ediyorlar.çalan adam bunu yaparmı hiç.kah ermeni yaptınız kah amerkancı yaptınız.gidipte kaç göbek türk olduğuna bakmadınız değilmi.saygılar...


Mustafa Türk IP: 88.224.107.xxx Tarih : 12.02.2009 17:19:11

Yorumcunun birisi Akp ye oy vermekle vatana ihaneti aynı kefeye koymuş.Yazık ya kafatası ırkçılığı yapmanın bir anlamı yok ve oy ile ırkçılığın bir ilişkisi yok.evet bazı hatalar ve yanlışlar yapılmış olabilir ama yapılanları göz ardı etmek büyük haksızlık olur.


DEMİR YİGİT SARIYILDIZ IP: 94.241.17.xxx Tarih : 11.02.2009 10:13:41

Başabakan sürekli çeşitli açılışlar bahanesi ile oraya buraya gidiyor, mitingler yapıyor, bu mitingleri parti bayraklarıyla donatıyor, propoganda yapıyor.

Tabii bütün bunların masrafları parti kasasından değil, devletin cebinden çıkıyor.

Şu açılışlarla mitingleri de özellikle birbirine karıştırıyorlar ki, kimse bir şey anlamasın.Ama biz saf değiliz.Kayseri'den Yozgat'tan Nevşehir'den otobüslerle getirdikleri binlerce kişinin yol parasını kim veriyor Allah bilir.

Ayrıca Türkiye'de son 6 yılda 400 hastane nereye yapılmış merak ettim.6 yıl önce bütün ülkedeki yatak sayısı 170 000 idi şimdi 180 000.Bu artış da Ecevit Hükümeti döneminde başlayan yatırımlar sayesindedir.400 hastane yapılsa en azından 40 000 yatak daha eklenmiş olurdu.Millet de bunları dinleyip inanıyor.Ben asıl ona yanıyorum.