7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Hastaneye alerji test cihazı

DOĞUM HASTANESİNE ALERJİ TEST CİHAZI

Kırşehir Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Koçpınar, hastaneye alerji test cihazı alındığını bildirdi.

Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesi Başhekimi Dr.Halim Koçpınar alerji cihazı ve yapılan testler ile ilgili bilgiler verdi. Koçpınar, yaşam koşullarının değişmesi, doğal yaşamdan uzaklaşıp şehir hayatına geçiş, hava kirliliği, sigara, egzoz dumanı ve endüstriyel atıkların alerjik hastalıkların görülme sıklığını artırdığını belirtti.

Başhekim Koçpınar, ailesinde alerjik hastalığı olan bir kişinin, hastalığa yakalanma riskinin diğer kişilere göre 3-4 kat fazla olduğunu söyleyerek, "Çocuklarda hastalığın görülme sıklığı yüzde 20-30 arasında değişiyor. Alerjik hastalıklar toplumun yaklaşık 3'te 1'ini etkiliyor" dedi.

Alerjik hastalıkların ortaya çıkışında genetik unsurların yanı sıra çevresel faktörlerin de önemli rol oynadığı anlatan Koçpınar, "Astımı olan kişinin solunum yollarına, saman nezlesi olan kişinin ise burnuna yönelik ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Son yıllarda üretilen bazı ilaçlarla tedavide önemli aşama kaydedilmişse de, alerjinin ilaçla tedavisi yerine alerji yapıcı maddelerden kaçınılması, temas edilmemesi, ayrıca hastaların bilinçlendirilmesi, eğitimi, tedavide başarının temelini oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 16:31:02
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 18:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?