7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Havai fişeklere büyük ilgi

KIRŞEHİR'DE HAVAİ FİŞEKLERE BÜYÜK İLGİ

Eğlencelerde ve düğünlerde sık kullanılan havai fişek, son günlerde Kırşehir'de de büyük ilgi görüyor.

Kırşehir'deki çok az sayıdaki havai fişek ateşleyicilerinden biri olan Ayhan Baldede, çok yoğun çalıştıklarını ifade ederek, "Bir gecede 4 düğüne gidip ateşleyicilik yapıyoruz. Kırşehir Emniyeti'nin belirlediği saat 22.00'a kadar. Geç saatlerdeki atışlar tehlikeli olduğu için yasaklandı" dedi.

Gökyüzünü gök kuşağı rengine boyamak isteyen vatandaşlara seslenen Baldede, "Vatandaş gökteki rengi değiştirmeyi çok pahalı zannediyor. Fakat öyle değil. En düşük ücret karışık pakettedir. En iyi görüntüyle 200 TL'den başlıyor. Görüntü ile fiyat orantılı olarak artıyor. Güzel günlerini gecelerini farklı renklere boyamak isteyenlerin, gerekli olan yasal prosedürün tamamlanması için son güne kalmadan erkenden bize müracaat etmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kırşehir'de 15 yıldır esnaflık yaptığını ve 5 yıldır da Havai Fişek ateşleyicisi olarak hizmet verdiği hatırlatan Baldede, "Her şey kişinin isteğine bağlı. Bilgisayarlı ve güvenli. Atışlar için zaman ve atış yapılacak mekan çok önemlidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 12:02:01
Güncelleme :26 Temmuz 2010 Pazartesi 12:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?