4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Hayatlarının en mutlu günü

Doğuş Engelliler Derneği'nin Belçika'dan gönderdiği 11 akülü araç, Kırşehirli engellilere dağıtıldı.

Belçika'dan Türkiye'deki engelliler için kurulan ve bugüne kadar birçok faaliyette bulunan derneğin son hamlesi ise Kırşehirliler için akülü araç tahsis etmek oldu. Bağış yolu ile toplanan paralarla faaliyet gösteren dernek, 11 aracın hemşerilerine ulaştırmanın sevincini yaşıyor.

Kırşehir'de bu faaliyetleri yürüten ve derneğin Türkiye sorumlusu olan Emine Çelik'in yoğun çabası ile getirilen araçlar, yeni sahipleri tarafından sevinçle karşılandı. Doğuştan engelli olan Duran Koç (57), yeni aracının kullanımını yardımseverler tarafından öğrenirken çok mutluydu. Daha önceden araç kullandığı öğrenilen, fakat bir senedir aracının arıza yapması sonucu kullanamadığı için çok zor bir hayatı olduğunu söyleyen Koç, "Bu işe sebep olanlardan Allah razı olsun. Günlük işlerimizi kendi başımıza yapmak için bu tür araçlar bizim için hayati önem taşıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 21:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadriye IP: 88.224.107.xxx Tarih : 9.06.2009 01:00:48

Doğuş Engelliler Derneği üyelerini tanımanızı çok isterdim onlar benim kanatsız meleklerim. 11. tırı Türkiyedeki engellilere ulaştırdılar. Onlar hiç bir karşılık beklemeksizin Türkiyedeki engellilere akülü araç yollamaya devam ediyorlar. Keşke onlar hakkında araştırma yapıp ne kadar büyük işler başardıklarını haber yapsanız. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.