7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Hayır çeşmelerine büyük ilgi

Kırşehir'de hayır çeşmelerine olan ilginin beklenenin üzerinde olduğu ve çeşme üreticilerinin işlerinin iyi olduğu bildirildi.

Kırşehir'de hayır işlemek için çeşme yaptıranların sayısının her geçen gün arttığını belirten taş ustaları, işlerinin yoğunluğu nedeniyle eleman sıkıntısı çektiklerini söyledi. Kırşehir'in Mucur İlçesi yakınlarında ve Kırşehir-Kayseri karayolunun 18. kilometresinde faaliyet gösteren Kocağa Kesme Taş İşletmesi sahibi Ruhi Kocağa, satışlardan oldukça memnun olduklarını söyledi.

Özellikle hayır çeşmesi yaptırmak isteyenlerin yoğunlukta olduğunu kaydeden Ruhi Kocağa, " Uzun yıllar çeşme, mezar ve duvar cephe giydirme işleri yapıyoruz. Ancak, hayır çeşmelerine olan ilgi beklenenin üzerinde ve birçok siparişi yetiştiremiyoruz. Siparişlerin yetişmesi için taş ustası arkadaşlarımız gece-gündüz çalışıyor. Eleman bulmakta zorlanıyoruz. Bir çeşmenin yapımı 2 gün ile bir hafta arasında değişiyor " dedi.

Taştan yapılan çeşmeler üzerinde Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esintilerin yer aldığını kaydeden Kocağa," Taş çeşmelerde Selçuklu mimarisine önem veriyoruz. Çünkü, bu mimari tarzı unutulmaya yüz tutmuş durumda ve yaşatmaya çalışıyoruz. Yaptığımız taşların fiyatları 400 YTL ile 40 bin YTL arasında değişiyor. Hayır için yapılan çeşmelerin ömrü, kullandığımız taşların kaliteli olması nedeniyle bir hayli uzun oluyor. Kırşehir'de hayırsever insanların çok olması işlerimizin iyi olmasına neden oldu. Şükürler olsun ki işlerimizden memnunuz " dedi.Hayır çeşmelerinin yanında mezar taşlarına da ilginin yüksek olduğunu ifade eden Kocağa, son bir yıl içerisinde çok sayıda mezar hazırladıklarını ve satışa sunduklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 16:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?