8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

'Hayır'cı STK'lar 15'e düştü

KIRŞEHİRLİ 'HAYIR'CI STK'LAR 15'E DÜŞTÜ

Kırşehir'de Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası tarafından organize edilen "Kırşehir Hayır Diyor Platformu" 24 üyeden,15'e düştü.

Cacabey meydanında yapılan basın açıklamasına 15 sendika ve Sivil Toplum Örgütü ile katılan "Kırşehir Hayır Diyor Platformu" üyeleri hükümetin faaliyetlerini eleştirerek, referanduma hayır diyeceklerini söylediler.

Kırşehir Hayır Diyor Platformu adına söz alan Eğitim-İş Sendikası Başkanı Dilek Yurdugül, Anaysa paketinin içini içyüzünü gördüklerini ve bu nedenle Kırşehirlileri referandum da hayır oyu kullanmaya davet ettiklerini söyledi.

Yurdugül, Hükümetin, 12 Eylül darbe anayasasının izlerini ortadan kaldırmayı bahane ederek ve daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi aldatmacısı ile hareket ettiği kaydederek, "daha baskıcı bir düzenin fitilini ateşlemek istiyorlar. AK Parti iktidarı yargıyı kuşatma altına alarak, demokrasiyi yok etmeyi planlıyor" dedi.

Bir hafta öncesinde açıklanan 24 Sivil Toplum örgütünden 15'inin katıldığı öğrenilen açıklamaya yaklaşık 100 kişilik bir grup katıldı.

KIRŞEHİRLİ 'HAYIR'CI STK'LAR 15'E DÜŞTÜ
KIRŞEHİRLİ 'HAYIR'CI STK'LAR 15'E DÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 17:11:04
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 17:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?