6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Hayvan pazarı kamerayla korunuyor

Kırşehir'de Canlı Hayvan Pazarında, kurban öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Kırşehir Ticaret Borsasından yapılan açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle canlı hayvan Pazaryerinin 13 Aralık 2007 tarihinden bayramın ikinci gününe kadar açık tutulacağı kaydedildi. Bu süre içerisinde borsada çalışan memurların tamamının ve veteriner hekimin görevli olacağını kaydeden Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, "Halkımızın kurbanlık hayvanlarını sağlıklı bir şekilde temin etmeleri için tüm borsa personeli ile Veteriner Hekim kontrolünde kurban satışları devam etmekte. Canlı Hayvan Pazarında, vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir alım-satım yapması için borsamız tarafından gerekli tüm tedbirler alındı" dedi.

Hayvan pazarına giriş ve çıkışların güvenlik kameraları ile kontrol altına alındığını kaydeden Yavuz, "Pazaryerine giriş ve çıkışları kontrol altına almak için 4 adet güvenlik kamerası kurduk. Kameralar sayesinde kaçak ve hırsızlık olaylarını büyük oranda önledik ayrıca giriş kapısında veteriner hekim kulak küpesiz kurbanları tespit edecek ve anında müdahale edeceğiz. Yine kameralar sayesinde pazara sahte para ve kaçak kurban sokanları tespit edeceğiz. Bu sayede hem hırsızlık hem de dolandırıcılık olaylarına karşı önlemiş olacağız. Havyan sahipleri ve vatandaşlarımız rahatlıkla gelip alışverişlerini yapabilecek " dedi.

Canlı Hayvan Pazarına son bir ay içerisinde yaklaşık 6 bin adet küçükbaş ile 5 bin adet büyükbaş hayvanın giriş yaptığını söyleyen Başkan Yavuz, "Borsamız, gerek hayvan pazarı ile gerek idari binası ve gerekse de sosyal tesislerimizle son derece modern bir görünüme kavuştu. Vatandaşlarımıza sağlıklı mekanlarda hızlı hizmet vermekten dolayı mutluyuz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 17:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?