2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Hirfanlı'da Kabotaj Bayramı kutlamaları

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, 5 Temmuz 2008 tarihinde Kırşehir’in Hirfanlı Baraj Gölü’nde düzenlenen çeşitli etkinlikle kutlanacak.

Orta Anadolu'nun iç denizi konumunda bulunan Hirfanlı Baraj Gölü’nde, 5 Temmuz 2008 Cumartesi günü 11.00-21.00 saatleri arasında yapılacak kutlamalar kapsamında yelken yarışları, tekne gezileri, türkü şöleni ve çeşitli etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

Hirfanlı Baraj Gölü’nün ve bölgesinin tanıtılmasına büyük katkılar sağlayacak olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Kaman Kaymakamı ve Kutlama Komitesi Başkanı Şaban Acar, Denizcilik ve Kapotaj Bayramı kapsamında bu sene 5 Temmuz 2008 tarihinde Hirfanlı Baraj Gölü’nde 11.00 - 21.00 saatleri arasında yelken yarışları, tekne gezileri, türkü şöleni gibi çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Kırşehir ve Hirfanlı Baraj Gölü’nün tanıtılmasına büyük katkı sağlayacak olan kutlamalara ilginin yüksek olmasını beklediklerini söyleyen Kaymakam Acar, "Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Kırşehir Valiliğimiz ve kaymakamlığımız, Kırşehir ve Kaman Belediye başkanlıklarımız, Türkiye Yelken Federasyonu, Amatör Denizcilik Federasyonu, EÜAŞ Tesisleri İşletmesi ve Ankara Yelken Külübü gibi birçok resmi ve sivil toplum kuruluşunun desteklediği etkinliklere Ankara, Antalya, Adana, Mersin, Hatay, İsparta, Burdur, Van, Adıyaman, Bitlis, Trabzon ve Şanlıurfa Yelken külüplerinden 50'ye yakın tekne ile 100'e yakın bay ve bayan sporcu ilimize gelerek düzenlenen yarışmalara katılacak.

İç deniz konumunda bulunan ve İçanadolu Bölgesi’nin dinlenme merkezi olan Hirfanlı Baraj Gölü ve çevresinin turizme kazandırılması yönünden, bu programı çok önemsiyoruz. Çünkü bu program, Kaman'ın ve Kırşehir'in tanıtılması ile baraj gölünde su sporlarının gelişmesine büyük katkı sağlayacak" dedi.

Denizcilik ve Kobotaj Bayramı kutlamalarının Kırşehir'de yapılmasını sağlayan Vali M. Lütfullah Bilgin, milletvekilleri Meikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür eden Kaymakam Acar, tüm Türkiye'yi Kaman'a davet etti.

Kutlamalar öncesinde Kaman Kaymakamlığı ve Kaman Belediyesi tarafından basın mensuplarına yönelik Hirfanlı Barajı'nda gezi düzenlendi. Kırşehir'de faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile biraraya gelen Kaymakam Acar ve Belediye Başkanı Necati Çolak, barajla ilgili bilgiler verdi. Geziye katılan basın mensuplarına tekne turu yaptırılırken, bazı basın mensupları da baraja girerek suyun tadını çıkardılar.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 13:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?