7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Hünkar ve mimar beğenildi

HÜNKAR VE MİMAR BEĞENİLDİ

Kırşehir Kadın Aktivite Merkezi'ndeki bayanlar, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından Cem Günen'in yazıp, Semih Sergen'in yönettiği Hünkâr ve Mimar adlı oyunu beğeniyle izledi.

Kırşehir'de kısıtlı olan sosyal ve kültürel imkanlardan bayanlarında istifadesini sağlamak için "Hünkâr ve Mimar" adlı iki perdelik olan oyunda, Kanuni Sultan Süleyman ile Mimar Sinan'ı bayanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Kanuni Sultan Süleyman ve Mimar Sinan arasında geçen ikili görüşmelerin sahnelendiği bir oyun olan 'Hünkâr ve Mimar' hakkında açıklama yapan Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil Çalışır, belediye olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere imkanlar ölçüsünde destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Çalışır, "Bizler Kırşehir Belediyesi olarak Kadın Aktivite Merkezimizde, bayanlara yönelik verilen çeşitli kurs, eğitim ve faaliyetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler ile bayanların sanata olan duyarlılıklarını artırma çabası içerisindeyiz" dedi. Bu konuda Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin de oldukça duyarlı olduğunu söyleyen Çalışır, "Çağdaş ve modern bir belediyecilik ile vatandaşlarımızı sanatsal faaliyetlerle imkanlar dahilinde buluşturmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Oyunu izleyen bayanlar ise Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeciye böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için teşekkür ederken, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Hünkâr ve Mimar" adlı oyununu beğendiklerini dile getirdi.

HÜNKAR VE MİMAR BEĞENİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 18:18:02
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 18:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?