6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

İçme suyu altyapısı yenileniyor

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İller Bankası ve Dünya Bankası ile birlikte yürüttükleri içme suyu altyapı projesi için su yapı firması ile müşavirlik anlaşması ve danışmanlık hizmeti sözleşmesinin imzalandığını bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, projenin tamamlanmasıyla Kırşehir'in önemli bir probleminin tamamen ortadan kaldırılacağını ifade etti.

Yakın zamanda projeye başlayacakların belirten Bahçeci, şu bilgileri verdi:

"Bu projemizle, su altyapımızın hemen hemen tamamına yakınını ve problemli olanları değiştirmiş olacağız. Aynı zamanda yeni su depoları ve SCADA sistemi ile tek merkezden tüm şebekenin kontrol edildiği sistemi Kırşehirimize kazandıracağız. Çalışmamızın ana isale hattı boyutunu Devlet Su İşleri ile birlikte projesini hazırlıyoruz. Bu iki önemli işi koordineli bir şekilde tamamlandığımızda Kırşehirimizin ihtiyacı olan içme suyu alt yapısını bitirmiş olacağız. Bu sözleşmemizin imzalanması ile tahmini mart ayına kadar müşavir firmamız projedeki revizyonlarını tamamlayıp, ihale şartnamelerini hazırlayıp yapım ihalesini gerçekleştirerek hızlı bir şekilde projeye başlanılacaktır."

Bahçeci, su yapı firmasının yapım işi sırasında hem kontrollük hizmetini vereceğini, hem de kesin kabule kadar bu işleri takip edeceğini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2012 Perşembe 18:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?