7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

İddialara sert çıktı

KESOB BAŞKANI BAHAMETTİN ÖZTÜRK İDDİALARA CEVAP VERDİ

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, arsa alımı ile ilgili olarak gündeme gelen iddialara yanıt verdi.

Kırşehir Pancar Ekicileri Kooperatifinin Ankara yolu üzerinde bulunan 6 bin metrekare arsayı ihale yolu ile 2 milyon 200 bin TL'ye alan KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, arsayı esnaf odaları adına aldığını belirtti.

Kamuoyunda çıkan haberlere yanıt veren Öztürk, "Birliğin bu parayı karşılayacak bütçesi bulunmadığı dillendirilmiş ve şaibe olabileceği iddiaları ortaya atılmıştı. 50 kişilik bir oluşum sağladık. Bu arsayı ortak girişimle alacağız. Bir buçuk ay önce basına yaptığımız açıklamada da Ankara-Kayseri yolu üzerinde güzel bir yer alacağımızı söylemiştik. Bu 1,5 ay içerisinde 45- 50 kişilik bir oluşum sağladı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı Yönetim Kurulunun ve gerçekleştirdiğimiz oluşumun yetkisiyle ihaleye girdik. İhalede açık artırmaya gidilmesiyle birlikte biz 2 milyon 200 bin lira vererek ihaleyi aldık" dedi.

Öztürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Kırşehir halkı adına ve esnaflar adına burayı aldı. Esnaf Odalarının 2 milyon 200 bin lira gibi nakit parası yok. Biz 40-50 kişilik oluşumun içerisinde hakkımıza ne düşüyorsa onu alacağız. Bizim buradaki oluşumda ki amacımız Kırşehir halkına yakışır bir AVM merkezi, iş merkezi yapmak. Ünlü firmalardan kim müracaat ederse ya da esnaflardan kim müracaat ederse onlara bu alışveriş merkezinden yer vereceğiz, davet edeceğiz. Esnaf Odaları olarak bu arsadan tek hisse alacağız. Amacımız esnafımız kazansın. Zaten bu oluşumun bir amacı da dışardan gelerek Kırşehir'de iş merkezi açanları engellemek" şeklinde konuştu. Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk; "Aldığımız arsanın yanında boş arsalar var biz ileriki dönemlerde o arsaları da alarak arsa büyüklüğünü 10-12 dönüme çıkaracağız. Kırşehir esnafının önünü açacağız" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2011 Cumartesi 15:58:05
Güncelleme :5 Eylül 2011 Pazartesi 14:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selma kılıç IP: 95.10.188.xxx Tarih : 12.08.2011 13:28:13

Bizlerde çok inandık küçük memleketlerde helede bizim kırşehirde sizin gibileri yiyorda yiyor.