3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

İhale operasyonunda 4 tutuklama

Kırşehir'de düzenlenen operasyonda ihale fesat karıştırdıkları ve sahte resmi belge düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişiden 4'ü tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyon kapsamında, eski Kırşehir Belediyesi temizlik işleri ihalesinde, iş yeterlilik belgesindeki sahtecilikle ilgili araştırma yapan ekipler, değişik isimlerde ve zamanlarda kullanılan yeterlilik belgelerinin doğruluğunu bir süre inceledi.

Yapılan incelemeler sonucunda, sahte iş deneyim belgesiyle toplam 43 ihaleye girerek, 15'ini aldıkları ve bu ihalelerden yaklaşık 2 milyon 500 bin TL'lik haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla savcılığı sevk edilen 16 kişiden 4 'ü tutuklandı.

Şüpheliler, "İhaleye fesat karıştırmak", "suç örgütü kurmak", "yönetmek ve sahte resmi belge hazırlamak" iddialarıyla suçlanırken, eski belediye başkan yardımcısı ve muhasebe müdürünün de aralarında bulunduğu 12 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sevk edildikleri savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen M.Z, H.Z, E.Ş ve S:Ö tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 16:06:29
Güncelleme :23 Haziran 2009 Salı 16:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?