2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

İki yılda 250 kitap okudu!

Kırşehir'de görme engelli vatandaş, iki yılda 250 adet kitap okuyarak kitap okuma rekoru kırdı.

Kırşehir'de 'Kütüphaneler Haftası' etkinlikleri çerçevesinde yapılan 'Kitap Okuma Yarışması'nda, görme engelli Muhammed Hekimhan isimli vatandaş 250 kitap okuyarak rekor kırdı.

İki yıl da 250 kitap okuyan Muhammed Hekimhan'ı ilk olarak Vali M. Lütfullah Bilgin tebrik ederken, "Muhammed Bey, herkese örnek olacak bir insan. Onun başarısını gururla herkese söylüyoruz" diye konuştu.

Muhammed Hekimhan da iki yılda 250 adet kitap okuduğunu ve bir de kitap yazdığını söyleyerek, "Çağımızda bilgi güçtür. Gelişen bilgiyi takip eden insanlar dünyada ve kendi bulunduğu ortamlarda ileri gidecek, takip edemeyenler de mutlaka geri kalacaktır. Gelişen bilgiyi takip etmenin yolu da kitap okumaktan geçiyor. Kendimi geliştirmek için tüm imkanlarımı kullanarak kitap okumaya çalıştım. Son 2 yıl da 250 adet kitap okudum, hatta bir de kitap yazdım. Yakın zamanda yayınlanacak" açıklamasını yaptı.

En az okuyanların asgari ücrete talim edeceğini de ifade eden Hekimhan, "Biz de toplum olarak çok okursak milli gelir seviyemizin artmasına sebep olabiliriz. Beni gören arkadaşlarım kitap okumak için daha çok gayret gösteriyor" dedi.

Bu arada Kütüphaneler Haftası kutlamaları çerçevesinde, İl Özel İdare kaynaklarıyla Kırşehir İl Halk Kütüphanesi'nde engellilerin bilgisayar ortamında kitap okuyabilmesi için oluşturulan internet evinin açılışı, Vali M. Lütfullah Bilgin tarafından gerçekleştirildi. Kitap okuma rekoru kıran Muhammed Hekimhan, "Burada görme engellilerin kitap okuması için ekran okuyan programlarla sesli olarak kaydedilen kitaplar bulunuyor. Bu sayede kütüphanelerden biz görme engelliler de faydalanacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 15:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?