4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Kırşehir İl Koordinasyon Kurulu 2009 yılı ikinci dönemi toplantısı, Vali M. Lütfullah Bilgin başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya vali yardımcıları, kaymakamlar, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Bilgin, devam eden yatırımlarla ilgili yapılması gerekenin ortak akılla icra etmesi gerektiğini söyledi.

Vali Bilgin, "Biz devletin Kırşehir'e ayırmış olduğu bütçeyi en iyi ve faydalı şekilde kullanıp gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirebileceğimiz ortamlar ve tesisler kurmalıyız ki faydalı ve devamlı olabilelim" dedi.

Her kurumun faaliyetlerini anlattığı ve projelerini konuştuğu toplantıda, ihaleye çıkan veya engeli olan projeler hakkında yetkili kişiler tarafından soru-cevap şeklinde problemlerin çözümüne çalışıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü temsilcisine sorulan ve yapım aşamasında çöken Lale Cami hakkında verilen cevaplar ise sevindirdi.

En kısa zamanda sonuca ulaşılacak sözü alan Vali Bilgin, "Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün itibarı her zaman en yükseklerdedir. Bu olayda yaşananlar halkımız arasında bazı soru işaretlerinin doğmasına ve şüphe ile yaklaşmasına neden olmuştur. Bunu da düzeltmek size yani Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne düşer" şeklinde konuştu.

Kırşehir Valiliği, Belediye Başkanlığı ve diğer kuruluşların ortak hareket etmesi ve ortaklaşa gerçekleştirecekleri projeler hakkında hemfikir olmaları bütün kesimler tarafından olumlu karşılandı. Toplantı kurum ve kuruluşların bütçe açıklamaları, ek bütçe bekleme tarihleri ve yapılacaklar hakkında bilgi vermesi ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 18:17:26
Güncelleme :2 Haziran 2009 Salı 18:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?