4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

İl Müftülüğü'nden konferans

Kırşehir İl Müftülüğü tarafından “Empati ve İletişim' konulu bir konferans düzenlendi.

Kırşehir İl Müftülüğü'nce hazırlanan ve 22 Haziran- 21 Ağustos 2009 tarihleri arasında devam edecek olan yaz kurslarında görev alacak personele yönelik bir konferans düzenlendi.

Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Aydın tarafından verilen "Empati ve İletişim" konulu konferans, İl Müftülüğü toplantı salonunda yapıldı.

Konferansta iletişimin çok önemli olduğunu ve doğru sanılan eski yöntemlerin bırakılmasının gerektiğini belirten Aydın, "Nasihat vermek, suçlamak, kıyaslamak ve eleştirmek gibi eğitimde yeri olmayan davranışları sergilersek, kimse bizimle beraber olmak istemez. Bu davranışlara devam edenler, öğrenciye hiçbir şey veremeyeceği gibi öğrencide psikolojik bozukluğa da yol açar. Bu sebeplerden dolayı sonuca varmak ve başarılı olmak için dinlemeyi ve dinlediğimizi anlamak gerekiyor" dedi.

Bu arada öğrencilerin merkez, köy, kasaba ve ilçelerdeki yaz kurslarına kayıt yaptırılabilmesi için ilköğretim 5. sınıf öğrencisi olması ve kanuni vekili ile beraber müracaat yapması gerektiği öğrenilirken, Kırşehir İl Müftülüğü'nce bütün hazırlıkların da tamamlandığı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 16:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?