8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

İl Özel İdare'nin temeli atıldı

KIRŞEHİR İL ÖZEL İDARESİ'NİN TEMELİ ATILDI

Türkiye'nin en modern il özel idare binası olmaya aday Kırşehir İl Özel İdaresi'nin bina temeli atıldı.

Temel atma törenine, başta Vali Mehmet Ufuk Erden, olmak üzere Milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Vali Yardımcıları Mustafa Harputlu ve Yıldıray Malgaç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Gürsoy, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum örgütü başkanları, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, bina hakkında bilgiler vererek, Yaklaşık 6 milyon 350 bin TL'ye mal olacağını söyledi.

Aydoğan, binanın 2013 yılında teslim edileceğini fakat ihaleyi alan firmanın daha kısa bir sürede inşaatı bitirebileceğini kaydederek, "Binamız yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak ve İl Özel İdaresi'nin tüm birimlerini içerisinde barındıracaktır. Bina; birbirine bağlı 3 blok olarak inşa edilecek, ön kısımdaki üç katlı blokta İl Genel Meclisi toplantı salonları ve hizmet birimleri bulunacak, arka kısımdaki 6 katlı iki blokta ise İl Özel İdaresi'nin hizmet birimleri bulunacaktır. Bina bittiğinde ülkemizdeki en modern ve kullanışlı İl Özel İdaresi binası ve İl Genel Meclisi binası olacak ve ilimizin prestij binaları arasında yerini alacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'de yaptığı konuşmada, "Yeni bir anlayışla projelendirilen kurum binaları güzel mimarisi ile şehirlerin kimliğine uygun şekilde yapılmaya başlandı. Devlet karayolu üzerinde geniş bir alana yapılacak il özel idaresi binasının ilimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Milletvekili Mikail Arslan ise yaptığı konuşmasında, İl Özel İdaresi eski binasının yerinin sağlık bakanlığına devredilerek, 300 Yataklı Devlet Hastanesi yapıldığını belirterek, "Özel İdare binası yapılması için en uygun arsa olarak üzerinde bulunduğumuz bu alan belirledi. Çevre ve Orman Bakanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü binası yapılması koşulu ile bu arsanın devri sağlanmıştır. Tamamlandığında uzun yıllar İl Özel İdaresinin ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanan yeni binamızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan Vali Erden'de, "Kırşehir için önemli hizmetler verecek olan İl Özel İdaresi binasının temelini atıyoruz. Bildiğiniz gibi önceki ismi Hususi İdareler olan İl Özel İdareleri yaklaşık yüz yıldır ülkemize hizmet vermektedir. 5302 Sayılı Kanunla Özel İdarelerin görev ve sorumlulukları daha da artmıştır. İl Genel Meclisimizce, önemli hizmetler yürüten böyle bir kuruma yakışır şekilde hizmet binası yapımına karar verilmiştir. Binamızın projesi ve estetiği üzerinde uzun bir çalışma yapıldı ve ortaya örnek bir bina projesi çıkartıldı. Binalar kimlik ve kişilik buldukça, yapıldığı kente zenginlik katar. Binamızın faydalı hizmetlere imza atılacak bir mekan olması arzusuyla hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum " dedi.

Konuşmaların ardından İl Özel İdaresi hizmet binasının temeli, duaların okunmasının ardından atıldı.

KIRŞEHİR İL ÖZEL İDARESİ'NİN TEMELİ ATILDI
KIRŞEHİR İL ÖZEL İDARESİ'NİN TEMELİ ATILDI
KIRŞEHİR İL ÖZEL İDARESİ'NİN TEMELİ ATILDI
KIRŞEHİR İL ÖZEL İDARESİ'NİN TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 16:33:01
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 18:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?