2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

İl Özel İdaresi'nin bütçesi belirlendi

Kırşehir İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısı yapıldı.

Meclis Başkanı Salih Çetinkaya başkanlığında toplanan meclis üyeleri, İl Özel İdaresi'nin 2009 yılı bütçesini görüşerek karara bağladı.

Toplantıda alınan kararlara ilişkin bir açıklama yapan Çetinkaya, "Bu ayki toplantılar neticesinde İl Özel İdaremizin bütçesinin görüşülüp karara bağlanması yoğun bir gündem teşkil edecektir. Öncelikle köylerimizin yol, su, kanalizasyon ve sulama gibi ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitime ayrılacak ödeneklerin önemli bir pay aldığının bilinmesini isterim. Bizim öncelikli çözüm bekleyen sorunlarımız arasında köylerimizin ihtiyaçları gelmektedir. Merkez ilçemiz ve diğer altı ilçemizin meclis üyesi arkadaşlarım ve muhtarlarımızla yaptığımız istişarelerle köylerimizin sorunları tespit edilmektedir" dedi.

Sorunların çözümünde büyük emekleri geçen milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan'a da teşekkür eden Çetinkaya, "2009 yılı İl Özel İdare bütçesi 11 milyon 500 bin YTL olarak belirlenmiş olup, önemli pay köylerimize ayrılmıştır. Bilindiği üzere İl Daimi Encümen üyelerimiz bir yıllık süreyle görev yapmakta olup, mevcut 5 arkadaşımızın görev süresi dolarak yerlerine 5 üye arkadaşımız seçilmiştir. Eski ve yeni encümen üyelerimize yaptıkları ve yapacakları görevden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Mucur'da futbol sahası yapımı için bakanlıktan gelen 150 bin YTL ile birlikte, İl Özel İdare bütçesinden 50 bin YTL olmak üzere toplam 200 bin YTL'nin Mucur Belediyesi'ne ödenmesine karar verildiğini söyleyen Çetinkaya, "Bu ay ki toplantılarımızda ayrıca ihtisas komisyonlarının üye seçimleri de tamamlanmıştır. Seçilen tüm arkadaşlarımın Kırşehir için var gücüyle çalışacaklarına inanıyorum, meclisimizde alınan bu kararların ilimize hayırlı olmasını diliyor, tüm halkımıza selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 14:07:30
Güncelleme :15 Kasım 2008 Cumartesi 14:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?