4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

İlde KÖYDES çalışmaları

Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin, düzenlediği basın toplantısında 'KÖYDES' projesi ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
 
Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Vali Lütfullah Bilgin'in yanı sıra, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Yaman, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir, Köye Yönelik Hizmetler Müdürü Bektaş Aydoğan ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
 
Vali Bilgin, özellikle yolsuz ve susuz köyün kalmayacağını belirterek, "Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı projelerinden olan KÖYDES kapsamında, ilimizde gerçekleştirilen yatırımlar hat safhaya ulaşmıştır. 2006 yılı KÖYDES kapsamında ilimize toplam 13 trilyon 230 milyar lira ödenek ayrılmıştır. Bu ödeneğin 6 trilyon 947 milyar lira köy yollarına, 1 trilyon 835 milyar lira köy içme sularına, 1 trilyon 190 milyar lira tarım işlerine ve 443 milyar lira köy kanalizasyon yapımına ayrılmıştır. Valilik olarak 374 km asfalt planlanmasına rağmen, 2006 yılında bu miktar 438 km'ye çıkartılmıştır. 2005 yılında toplam 83 km asfalt yapılmasına rağmen, 2006 yılında bu rakam 438 km olmuştur" dedi.
 
İçme sularında 30 iş programlandığını ve 40'a çıkarıldığını vurgulayan Vali Bilgin, "Bu projelerden 33 adedi bitirildi ve kalan kısmı için de çalışmalar devam etmektedir" dedi.
 
KÖYDES projesi ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve bölge milletvekillerine teşekkür eden Vali Bilgin, "Kırşehir'in gelişmesi ve modern bir kent olması için hep beraber el ele çalışacağız. Çünkü, bu bizim asli görevimizdir" diye konuştu.
 
Vali Bilgin, bir basın mensubunun jeotermal enerjinin Kırşehir'de yaygın hale getirilip getirilmeyeceği konusundaki sorusuna yönelik de, "Kırşehir merkezde daha önceden hazırlanan bina jeotermal ısıtma sistemleri, kontrol edilemiyor. Yani bir binanın en alt katında ne kadar ısı varsa en üst katında o ısıyı hissedebiliyorsunuz. Ama, bu türden bir proje pek uygun değil. Bundan sonraki bina ısıtma projelerinde saat kullanacağız ve ısıyı doğalgaz gibi ayarlayabileceğiz" dedi.

Vali Bilgin, toplantıda ayrıca Valiliğin logosu ile ilgili basın mensuplarından görüş alırken, kendisi tarafından hazırlanan Ahi Evran-ı Veli motifli logoyu basına tanıttı.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 10:08:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?