6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

İlk kapalı ameliyat gerçekleşti

Kırşehir'in Kaman İlçesinde, devlet hastanesine alınan Laparoskopi cihazı sayesinde, kapalı ameliyatların gerçekleştirilebildiği belirtildi.

Kaman Devlet Hastanesinin, Kaman ve çevre köy ile kasabalardaki hastalara daha kapsamlı sağlık hizmeti götürmek için yaptığı çalışmalar kapsamında, ameliyathaneye Laparoskopi cihazını da ekleyerek safra kesesi, diz ve kadın hastalıkları ameliyatlarını kesi olmadan kapalı bir şekilde yapmaya başladığı bildirildi. Kaman'daki ilk kapalı (laparoskopi) ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanları Operatör Doktor Mustafa Oruç ve Operatör Doktor Erkut Bayram, "Yeni alınan Laparoskopi cihazıyla Kaman devlet Hastanemizde, safra kesesi, diz ve kadın hastalıkları ameliyatlarını vücutta kesi olmadan dışarıdan açılan küçük deliklerden kamera yardımı ile yapılmakta ve vücutta büyük çaplı kesiler olmadığı için hastalarımız kısa sürede eski sağlıklarına kavuşmaktadır" dedi.

Sağlık Bakanlığı bütçesinden yaklaşık 1 ay önce alınan laparoskopi cihazıyla ilk kapalı ameliyatın Döner Karahan adlı hasta üzerinde başarılı bir şekilde uygulandığını belirten Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Mustafa Oruç, "Hastanemiz gerekli donanıma sahiptir. Hastanemizde bulunan branşlarla ilgili hastalıkların tedavi ve ameliyatları yapılabilmektedir. Amacımız, Kaman ve çevresindeki hastaların dışarıya sevklerinin en aza indirilmesidir" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 10:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?