7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

İlköğretim öğrencilerine yardım

YURTKUR'DAN İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YARDIM

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü, Kırşehir'in Akpınar ilçesi Köşker köyü Şehit Üsteğmen Oğuz Kılıç İlköğretim Okulu’ndaki 114 çocuğa, ayakkabı ve kırtasiye malzemesi, kitap, ansiklopedi, bilgisayar ve projeksiyon makinesi hediye etti.

YURTKUR Genel Müdürlüğü, Kırşehir'deki bir ilköğretim okulundaki 114 çocuğa ayakkabı ve kırtasiye malzemesi, okula da kitap, ansiklopedi, bilgisayar ve projeksiyon makinesi hediye etti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak'ın da hazır bulunduğu törende, Ankara Bölge Müdürü Recep Ali Er ve Kayseri Bölge Müdürü Necmettin Altan katıldı.

Köşker köyü Şehit Üsteğmen Oğuz Kılıç İlköğretim Okulu’nu yardım amaçlı ziyaret eden Albayrak, Türk milletinin en büyük özelliklerinden birinin paylaşmayı çok sevmeleri olduğunu kaydederek, "Kırşehir'e gelmemizin en büyük amacı, bir şeyleri paylaşarak çocukları mutlu etmektir. Akpınar Kaymakamı Ramazan Kendüzler'in de girişimleri ile ilçeye bir yurt kazandırmak istiyoruz. Yapılacak yurt fabrika yapılmasından bir farkı olmayacaktır. Biz çok faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.

Kaymakam Kendüzler ise, ilçeye ilk defa genel müdür düzeyinde yapılan bir ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılan yardımın kurum için küçük olabileceğini fakat kendileri için büyük olduğunu söyledi.

Köydeki kadınlar tarafından kendileri için hazırlanan yöresel yemeklerden yiyen Albayrak ve beraberindeki heyet, daha sonra kurum tarafından temin edilen ayakkabı ve kırtasiye malzemelerini okulda öğrenim gören 114 öğrenciye dağıttı.

Okula getirilen 8 bilgisayar ile bir adet LCD televizyon, bir adet DVD player da okulun bilgisayar salonuna konularak, öğrencilerin hizmetine sunuldu. Yardım kapsamında da okula, bin 100 kitap ve 120 ansiklopedi de verildi.

YURTKUR'DAN İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YARDIM
YURTKUR'DAN İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 16:36:02
Güncelleme :7 Mayıs 2011 Cumartesi 18:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?