8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

İmalathaneler sıkı denetimde

GIDA İMALATHANELERİ SIKI DENETİMDE

Kırşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, beraberinde Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Kırşehir'de mevcut bulunan gıda imalathanelerine denetimlerine devam ediyor.

Denetimlerde, gıda maddelerinin üretim şartlarının yanı sıra iş yerlerinin ruhsatları da kontrol ediliyor. Ekipler bir imalathanede gayri sıhhi manzaralarla karşılaşması ve yapılan kontrollerde bazı imalathanelerin temizlik açısından yetersiz olması nedeniyle cezai işlemler uyguladı.

Halkın sağlığıyla oynamaya kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Kontrollerimiz sırasında önceliğimiz üretimin sağlıklı şartlar altında yapılıp yapılmadığıdır. Tükettiğimiz gıdaların üretildiği yerler hepimizin sağlığını yakından ilgilendirmektedir. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz yaptıkları denetimlerde hijyen şartlarına uygun üretim yapan birçok imalathanenin yanı sıra, bu şartlara uymayanlarla da karşılaşıyor. Şartlara uygun üretim yapmayan imalathaneler için gerekli yasal işlemleri derhal başlatıyoruz" dedi.

Şehir merkezindeki denetimlerin artarak süreceğini belirten Bahçeci, vatandaşın da bu konuda duyarlı davranması gerektiğini ifade ederek, sağlıksız koşullarda ve kaçak olarak üretim yapan iş yerlerini zabıtaya bildirmelerini istedi.

GIDA İMALATHANELERİ SIKI DENETİMDE
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2011 Cumartesi 12:26:03
Güncelleme :23 Ocak 2011 Pazar 01:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?