6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

İmamlara 'iletişim' semineri

Kırşehir Müftülüğü, din görevlilerine yönelik "İletişim" konulu seminer düzenledi.

Özel İdare Müdürlüğü eski binasında bulunan konferans salonunda Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Şahin'in verdiği seminere İl Müftüsü Nimetullah Arvas ile çok sayıda din görevlisi katıldı. Şahin, din görevlilerinin insanlarla son derece iyi iletişim kurmaları gerektiğini belirterek, "İletişimde kullanılan dilde sen anlayışını bırakıp 'ben' anlayışını ön planda tutmalıyız. İletişimi sağlayacak kişinin kılığı, kıyafeti hem düzgün olmalı hem de temiz olmalı. Din görevlileri taraf olamaz. İmamın sendikası olmaz, imamın partisi olmaz. Çünkü, imam tarafsız olmalı. Aile arasında görüşebilirler. İmamın tüm insanlığa hitap etmesi gerekiyor" dedi.

Seminerde konuşan Müftü Arvas da, din görevlilerinin bir anlamda esnaflık yaptığını söyleyerek, "Kendimizi esnaf gibi görecek ve gerek kültürümüzü, gerekse ibadet yaşantımızı muhatabımıza nasıl aktaracağız, bunun hesabını yapacağız. İnsanlara istenilen bilgileri nasıl aktaracağız ve ne yöntemleri kullanacağız? Bunları çok iyi bilmemiz gerekir. İnşallah bundan sonra da bu tür eğitim çalışmalarız devam edecek" diye konuştu.

Seminer, soru cevap bölümüyle son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 16:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA İZGİ IP: 85.106.160.xxx Tarih : 25.01.2008 21:21:38

İki yıl önce bir bilgi vermek için bit ilçemizdeki yetkiliye fax çekmiştim. İletişimsizlikten bir tek dayak yemediğim kaldı..... bey anladı ama ben de dayak yemiş gibi oldum.iletişimde kibir gurur ve bilgisizlik devreye girdi mi zan devreye girdi mi anlat derdini anlatabilirsen.yalnız imamların değil hepimizin bu seminere ihtiyacı var.selamlar.