7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

İnternet kafelere sıkı denetim

İNTERNET KAFELER DAHA SIKI DENETLENECEK

Kırşehir İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, yaz tatilinin başlaması ile şehir merkezindeki internet kafeleri daha sıkı denetleyeceklerini bildirdi.

3 aylık yaz tatilinin başlaması ise internet kafelerde daha sıkı tedbir almaya başladıklarını söyleyen Kırşehir İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, denetimleri sıklaştıracaklarını bildirdi. Konu ile ilgili yaptığı açıklamada Aşık, “Biz okul döneminde de öğrencilerin hem zihinsel, hem de bedensel sağlığını düşündüğümüzden denetimlerimizi sürdürüyorduk. Yaz aylarında da boşluklardan faydalanarak İnternet kafelere giden öğrencilerin zararlı sitelere girmemeleri için tedbirlerimizi aldık" dedi.

Aynı şekilde okul döneminde de öğrencilerin okul kıyafetleriyle internet kafelere girmemeleri için gerekli önlemleri aldıklarını ve uyguladıklarını hatırlatan Aşık, "Şu anda da öğrencilerin internete ve televizyona çok vakit ayırarak değil, kendilerinin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ağırlık vermelerini istiyoruz ki bedensel ve zihinsel gelişimleri daha farklı olsun. İnternet, televizyon ve bunlar üzerinde oynanan oyunlar çocukların gelişmesini sağlıklı yönde etkilemez. Mutlaka bunlara da yer ayırmaları lazım ama vakitlerinin çoğunu internet kafelerde geçirmesinler. Bu nedenle internet kafelere girişler için yaş sınırlarımız var, bunları kontrol edeceğiz" şeklinde konuştu.

Aşık, son olarak öğrencilerin zararlı sitelere girmemeleri ve velisi olmadan internet kafelere girmemesini isterken, çocukların kendi başlarına buralara girmemeleri için tedbirleri aldıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 13:12:04
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 13:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?