4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Iraklı mülteciden resim sergisi

Iraklı Mülteci Ressam Raad Al Nahad'ın resim sergisi Kırşehir Kızılay Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonla sergilendi.

Yağlı boya resim sergisinin açılışına, Vali M.Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Garnizon Komutanı Albay Osman Uçar, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Kırşehir Kızılay Başkanı İsmet Yapıcı, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Yağlı boya resim sergisinin konusunu, masal kahramanları ve kırk haramiler oluşturduğu için kurdele kesimi yerine Vali Erden’in "Açıl susam açıl" komutu ile kurdele düğümleri kendiliğinden açıldı. Açılışın ardından yağlı boya resim sergisini gezen Vali Erden'e, Ressam Raad tarafından yağlı boya portresi hediye edildi.

Kırşehir'e sekiz ay önce mülteci olarak geldiğini belirten Ressam Raad, Bağdat Güzel Sanatlar Akademisi mezunu olduğunu söyledi. 20 yıldır öğretmenlik yaptığını ifade eden Nahad,”Ayrıca ressam ve hattatım. Kırşehir'de bana yardımcı olan resim öğretmeni Olga hanıma ve Kızılay Başkanı İsmet Yapıcı'ya çok teşekkür ederim. Kızılay Başkanı İsmet bey bu sergiyi benim için hazırladı. Bu çalışmaları 3 ay gibi sürede bitirdik. Kırşehir'de malzeme sıkıntımız olmadığı için çalışmalarımızı kolay hazırladık. Kırşehirlilerin resim sergisine gösterdiği ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum " dedi.

Yağlı boya resim sergisinde satışa sunulan resimlerin birçoğu satılırken sergilenen 15 parça yağlı boya resminden 3 tanesinin Irak’tan getirildiği diğerlerinin ise Kırşehir'de yapıldığı belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 18:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?