7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

İş garantili eğitim dönemi

KIRŞEHİR'DE İŞ GARANTİLİ EĞİTİM DÖNEMİ

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çemaş Döküm Sanayi arasında imzalanan protokolle mesleki eğitimde iş garantili eğitim dönemi başlatıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çemaş arasında yapılan protokol imza törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, İş-Kur İl Müdürü Fazlı Küçük, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ile Cemaş AŞ Genel Müdürü Ömer Azak katıldı.

İmza töreninde açıklamalar yapan Vali Erden, mesleki eğitimin önemini bildiklerini söyleterek, "Mesleki eğitimde hedef ihtiyaç duyulan alanlarda kalifiye eleman yetiştirmektir. Kırşehir'de üretim yapan Cemaş A.Ş. döküm sektörünün öncü kuruluşlarından birisi ve döküm alanında elemana ihtiyacı var. İmzalanacak protokol ile Endüstri Meslek Lisesine 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde döküm bölümü açılacak ve bu bölüme alınacak öğrenciler temel eğitimlerini Endüstri Meslek Lisesinde yaparken pratik eğitimlerini de Çemaş Döküm Fabrikasında yapacaklar" dedi.

Eğitimleri sonunda bu öğrencilerimiz öncelikle Çemaş Döküm Fabrikasında istihdam edileceğinin de müjdesini veren Erden, "Bu protokol okul ve iş dünyasının kaynaşmasının ve dayanışmasının en güzel örneği. Eğitimde başarıyı yakalayan Kırşehir'in böyle güzel projelerle istihdam sorununu çözme açısından da başarıyı yakalayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çemaş AŞ arasında hazırlanan protokol hayırlı olsun dilekleriyle imzalandı.

KIRŞEHİR'DE İŞ GARANTİLİ EĞİTİM DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 15:51:05
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 17:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?