7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

İş-Kur'dan 20 kişiye iş imkanı

İŞ-KUR, KAMAN'DA 20 KİŞİYE İŞ BULDU

Türkiye İş Kurumu Kırşehir Şube Başkanlığı tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 20 okulda hizmetli olarak çalışacak 6 aylık ücretli kursiyer alımı gerçekleştirildi.

Kırşehir İli Kaman İlçesi Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimi Kaman Noteri huzurunda Kırşehir İşkur yetkilisi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman, Şube Müdürü Erol Gölbaşı ve çok sayıda kursiyer adayının katılımıyla yapıldı.

İşkur sistemine kayıt olan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan bay ve bayan adaylar arasından kurayla seçilen 20 asıl, 20 yedek kursiyerler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda temizlik, çevre düzenlemesi ve bakım işlerinde bedenen çalışarak iş deneyimi ve iş disiplini eğitimi alacaklar. 15 Şubat 2010 tarihinde başlayacak ve 15 Haziran 2010'da sona erecek olan kursu katılanlara günlük ücretleri ödenerek sigorta primleri de karşılanacak. İşkur'un Toplum Yararına Çalışma Programı, toplum yararına bir iş ya da hizmetin geçici olarak yürütüldüğü bir istihdam-eğitim modelinde kişilerin kendi istekleriyle toplum yararına bir işte geçici olarak istihdamları, asgari ücret ödenmesini ve sosyal sigorta primlerinin karşılanması öngörülmekte. TYÇP kursu ile katılımcılara kısa süreli işbaşı eğitimi ve iş arama teknikleri eğitimi verilmekte, bunlara ilaveten kazanılan iş deneyimi ve iş disiplini ile programa katılanların kalıcı şekilde istihdam edilebilmeleri amaçlanmakta.

İŞ-KUR, KAMAN'DA 20 KİŞİYE İŞ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 17:25:00
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 17:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?