2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

İşte kanlarıyla bayrak yapan gençler

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "Biz işte böyle bir milletiz" diyerek geçen hafta kameralar karşısında gösterdiği bayrağın bir grup gencin kanıyla yapılmasının yankısı sürerken Kırşehir'de kanlarıyla bayrak yapan liseli gençler konuştu.

Yarısı kız olan Kırşehirli 20 liseli genç, neden bu bayrağı yaptıklarını anlattı. Kırşehir'in Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okuyan gençler, bayrak yapma fikrinin babası polis olan 17 yaşındaki oğlu Mürsel Burak Akyürek'ten geldiğini belirtti. Dağlıca saldırısından etkilenen gencin ortaya attığı fikir kabul edilince, kardeşi ve kuzeninin yanı sıra arkadaşlarıyla 2 ay her gün bir araya gelip bayrağı yaptılar.


SIR OLARAK SAKLADILAR

Yaşları 16-17 arasında değişen 10'u kız 20 genç, iki ay boyunca hemen her gün bir araya gelerek, parmaklarını toplu iğne ile delerek kanlarını satın aldıkları beze sürdüler. Kanlarıyla Türk bayrağı yaptıklarını ailelerine anlatan 20 genç, bunu okuldan ve öğretmenlerinden gizlediler. Liseli gençler, kanlı bayrak bittikten sonra okuldaki öğretmenlerine haber verdiler. Gençler bayrağı yaparken okul içinde buluşmadıklarını, okulun dışında toplandıklarını da özellikle vurguladılar. Kanlı bayrak fikrini ortaya atan Mürsel Burak Akyürek, bayrağı nasıl yaptıklarını şöyle anlattı: "Atalarımızın kanıyla oluşan Türk bayrağını yeniden yapalım dedim. Arkadaşlarım da kabul etti. Kanımızın her damlasını kumaş emdi. Kanımızdan bu bayrağı yaparken ne gözümüzden yaş geldi, ne de acı duyduk. Biyoloji dersinde kan grubunu ölçmek için toplu iğne ile kan alıyorduk. Bu aklıma geldi."



Bayrağı yapan gençler: Gözümüzden yaş akmadı

ŞEHİT ACISI DAHA BÜYÜK

Derya Şahin: Şehitlerin acısı yanında benim parmağıma batan toplu iğne canımı yakmadı. Amacımız askerin arkasında durmaktı. Büyütecek bir şey yok.


TOP MERMİSİ TAŞIRLARDI

Elif Şahin: Teklif geldiğinde "Bu niye benim aklıma gelmedi" diye kendime kızdım. Kurtuluş Savaşı'nda cephede top mermisi taşıyan ninelerimizi hissettim.


AĞABEYİM ŞIRNAK'TA ASKER

Tülay Koç: Ağabeyim Şırnak'ta asker. Dağlıca'daki şehitlerin ağabeyimin arkadaşları olduğunu öğrendim. Üç gün ağladım. Fikir gelince tereddüt etmedim.


BAYRAK SEVGİSİ AŞILANMIŞ

Fatma Karaca: Bizlere bu bayrak sevgisini aşılayan ve bizleri vatan ve millet sevgisi ile yetiştiren öğretmenlerimize, ailelerimize teşekkür ederiz.


SAVAŞMAYA HAZIRIZ

Ömer Hakan Yiğit: Siz bakmayın 17 yaşında olduğumuza. Bugün kanımızla Türk bayrağı oluşturduysak, yarın cephede savaşa da hazırız, can vermeye de.


ŞANLI ŞEREFLİ TARİH

Yılmaz Yunus Akyürek: Şanlı şerefli bir tarihimiz var. Bunu bize bırakan insanların torunları olarak kanımı bayrak için akıtırken şeref duydum.

İLİM İRFAN DA ÖĞRENDİK

n Bilgehan Burak Türkmen: Bizler başarılı bir okulun öğrencileriyiz. İlim de irfan da öğreniyoruz. Doğu'ya da gitsek tayinimizi istemeyeceğiz.

YAPARKEN ACI DUYMADIK

Mürsel Akyürek: "Atalarımızın kanıyla oluşan Türk bayrağını yeniden yapalım" dedim. Arkadaşlar kabul etti. Ne gözümüzden yaş geldi, ne de acı duyduk.

"BAYRAK FETİŞİZMİ"

Kanlı bayrak, toplumda değişik tepkiler yarattı. MHP'li Mehmet Şandır "Gençler gül resmi yapsaydı" derken, Baskın Oran, olayı "bayrak fetişizmi" olarak yorumladı ve "Bu fetişizm tek başına kalmıyor. Can Tanrıyar ve Petek Dinçöz'ün evlenmesi sırasında RTÜK Başkanı bayrak ve Kuran getirdi. Yani Türk-İslam sentezi... Türk kavramı Müslüman kavramından farklı düşünülmüyor" dedi.

Sabah
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 18:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ESRA GECE IP: 81.213.95.xxx Tarih : 2.12.2008 20:56:43

BEN SİZLERİ KUTLUYORUM HAKİKATEN COK GÜZEL BİR ŞEY YAPMIŞINIZ HERKEZ BAŞKA BİŞEY DİO AMA SİZ ÖNÜNÜZE BAKIN KİMSEYE ALDIRMAYIN