4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

İzciler 'gençlik ateşi'ni yaktı!

Kırşehir İl İzci Kurulu ve Kırşehir Folklor Eğitim Merkezi (KIFEM), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlilikleri kapsamında geleneksel izci ateşi yakma şenliği düzenledi.

Ahi Parkı'nda düzenlenen şenliğe Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Kırşehir İl İzci Kurulu Başkanı Osman Atalay, Kırşehir genelinde 700 izcinin bulunduğunu, ancak bu şenlikte 150'sinin bulunduğunu belirtti.

Atalay, izciliğin açık hava eğitim sistemiyle yapıldığını ve yaşayarak çocuk ve gençleri disipline eden bir eğitim metodu olduğunu kaydetti. Atalay, "Çocuklarımızın bu sosyal vitamin ihtiyaçlarını illegal yollardan doldurmaya çalışan çeteler, uyuşturucu madde satan şebekeler fırsat kollamaktadır. Bizim amacımız izcilik ilkelerine uygun gençler yetiştirmektir. İzcilik iz bırakma, izci ise iz bırakan kişi olmalıdır. Bu bağlamda Kırşehir ve civarında Ahi Evranı Veli, Yunus Emre, Aşıkpaşa ve Hacı Bektaşi Veli gibi gerçek iz bırakan Türk büyüklerini saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Kamp ateşini meşalelerle yakan protokol, şenliğin startını verdi. KIFEM'den gelen halkoyunları ekibi, küçük izcilerden oluşan koro, toplu söylenen şarkılar, büyük beğeni topladı. Havai fişek gösterisi ile kamp ateşi şenliği sona erdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 11:13:40
Güncelleme :19 Mayıs 2009 Salı 11:15:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dursun ÇAKIR IP: 212.156.62.xxx Tarih : 3.06.2009 10:36:09

14 yıl İl İzci Yönetim Kurulunda bulundum. Haberleri okuyunca içimdeki izcilik ateşi yandı. Yönetim Kurulu Başkanı Osman kardeşimin sözleriyle içime izcilik güneşi daha güzel doğdu. İnsanlığa hizmet etmenin en güzel yolu  "Yeryüzünde benimde meyveli fidanlarım var." demek istiyorsan " edepli ve çalışkan" izci yetiştirmekten geçtiğinin farkında varmaktan geçiyor. Laflarla ben daha vatanımı seviyorum demek yerine ülkeme şu kadar güzel insan yetişmesinde benimde katkım var demek diyebilmek olmalı diye düşünürüm. Bu anlamda Kırşehir'in gençliğinin izci olarak yetişmesinde emeği geçen bütün izci kardeşlerimi cani gönülden kutluyor ve bu yolda başarı ve gayretlerinin  ömürboyu olmasını ve ahiret karnelerinde zayi olmadan gözükmesini Allah'tan  istiyorum. Sizlei çoook seviyorum izci kardeşlerim. Ülkemizin ve insanlığın çok izciye ve izcilğe ihtiyacı var. Kara haberler duydukca inancım bir kat daha artıyor.  NEDEN Mİ?

İZCİLİK İLKELERİ;

İZCİ , İZCİNİN KARDEŞİ TÜM İNSANLARIN DOSTUDUR

İZCİ ,NAMUS VE HAYSİYETİNİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDE TUTAR

İZCİ, HER TÜRLÜ ŞARTLAR ALTİNDA NEŞELİ VE GÜLER YÜZLÜDÜR

İZCİ, TABİATI SEVER HAYVANLARI KORUR

İZCİ, SÖZÜNÜN ERİDİR

İZCİ, NAZİKTİR

KISACASI İZCİ ; GÜZEL VE EDEPLİ  İNSANDIR. BUNU KAZANDIRIRKEN YAPARAK VE YAŞAYARAK KAMPLARDA ÖĞRENİRLER. HER TÜRLÜ ZORLUKLARA KARŞI EĞİTİLİRLER. BİR FELAKETE UĞRADIĞI ZAMAN ELİNİ KOLUNU BAĞLAYIP OTURMAK ÇARE VE ÇÖZÜM YOLLARINI ARAR PLANLAR ORGANİZE YAPAR VE BAŞARIR. BÜTÜN GENÇLİĞİMİZİN BEYNİNE İZCİLİK PROGRAMI YÜKLENMİŞ OLARAK YETİŞMESİ DİLEĞİ İLE.