7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Japon gazeteciler Kırşehir'de

JAPON GAZETECİLER KIRŞEHİR'DE

Kırşehir'in tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Valilik ve Belediye Başkanlığı'nca davet edilen Japon basın mensupları, ziyaretlerine başladı.

Kırşehir'in tanıtılması amacıyla Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü organizasyonunda Valilik ve Belediye Başkanlığı'ca Kırşehir'e davet edilen Japon gazeteciler, ilk olarak Vali Mehmet Ufuk Erden'i ziyaret etti.

Sabah saatlerinde yapılan valilik ziyaretine; Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü görevlisi Süha Bacanakgil tercümanlığında, Asahi gazetesinden Shunsuke Nakamura, Yomiuri gazetesinden Koki Okamoto, Mainichi gazetesinden Toshio Kurhara, Tokyo gazetesinden Naofimi Kuchıkı, Iwate Haber Ajansı'ndan Yoshiko Nakamura ile Kyodo Haber Ajansı'ndan Hiroyasu Takamaya katıldı.

Ziyarette basın mensuplarına Kırşehir hakkında bilgi veren ve tanıtım materyalleri hediye eden Vali Erden, "Japon ve Türk halkı arasında var olan dostluk her geçen gün daha da gelişmektedir. İlimiz Kaman ilçesinde Kalehöyük'te 1986 yılından bu yana Japon hükümetinin desteği ile yürütülen kazı çalışması ve bu alanda oluşturulan Japon Bahçesi, Arkeoloji Enstitüsü ve yarın açılışı yapılacak olan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi bu dostluğun en güzel göstergesidir" dedi.

Erden, "Kırşehir'i tanıtmak ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Japon Prensi Tomohito Mikasa'nın katılımlarıyla yarın yapılacak Arkeoloji Müzesi açılış törenini izlemeniz için yaptığımız davete icabet eden siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Davetlerinden dolayı Vali Erden'e teşekkür eden Japon basın mensupları da yaptıkları konuşmalarda, "Japonya'da İstanbul ve Kapadokya bölgesi çok tanınıyor. Ama Kırşehir'in de önemli tarihi ve kültürel zenginlikleri barındırdığını gördük. Yine Kırşehir'in termal kaynaklara sahip olması ve Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin tamamlanması insanlarımızın dikkatini çekecektir. Biz de gazetelerimiz aracılığıyla bu sürece katkı sağlayacağız" dedi.

Valiliğin ardından Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi ziyaret eden Japon basın mensupları, Belediye Başkanı'na da davetinden dolayı teşekkür etti.

Japon basın mensupları 8 Temmuz tarihinde başlayan ve 11 Temmuz 2010 tarihinde sona erecek gezileri süresince, "Kaman-Kalehöyük Arkeoloji Müzesi" açılış törenine iştirak ederek Kırşehir ve çevresindeki tarihi ve kültürel eserleri ziyaret edecek.

JAPON GAZETECİLER KIRŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 16:59:04
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 17:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?