3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Jean monnet burs programı başladı

JEAN MONNET BURS PROGRAMI BAŞLADI

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülen ve finanse edilen Jean Monnet Burs Programı’nın başladığını bildirdi.

Bir açıklama yayınlayan Abdullah Çalışkan, Jean Monnet Burs Programı’nın başladığını belirterek, “Türkiye'nin AB'ye tam üyelik hedefi çerçevesinde AB üyesi ülkelerdeki bir üniversitede veya üniversiteye eş değer bir kuruluşta burs süresi en az 3, en fazla 12 ay olan yüksek lisans eğitimi veya araştırma programları çerçevesinde yapılacak akademik çalışmaları kapsamaktadır. Burs miktarı başarılı adaylara gidecekleri ülkede asgari bir yaşam düzeyi sağlayacak şekilde ve söz konusu ülkenin ilgili makamlarının görüşleri de alınarak yıllık olarak belirlenmiştir. Bursiyerlerin, programlarının bitiminde Türkiye'ye dönerek ilgili alanlarda çalışmalar yapmaları bekleniyor. 2010-2011 akademik yılı için yaklaşık 100 kişinin burstan faydalandırılması planlanırken, planlan toplam bursun yüzde 60'ı kamu sektörüne, yüzde 30'u üniversite ve yüzde 10'u özel sektöre ayrıldı” dedi.

Abdullah Çalışkan, Jean Monnet Burs Programı’na Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, hali hazırda Türkiye'deki kamu, özel ve Türkiye'deki üniversitelerde lisans düzeyinde son sınıf, lisansüstü eğitim görmekte olanlarla akademik veya idari kadrolarda çalışmakta olanlar, ilgili kamu sektörü, özel sektör ve üniversite sektörü kotalarından başvuru yapabileceklerini ifade ederek, "Sayılan gruplara girmeyen kişilerin başvuruları kişisel başvuru olarak değerlendirilecek ve kabul edilmeyecektir. Adayların başvurularını en geç 24 Kasım 2009 Salı günü saat 18.00'e kadar Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne yapmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Çalışkan, ayrıca Jean Monnet Burs Programı hakkında Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Merkezi Finans ve İhale Birimi ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu’nun internet sitelerinden daha fazla bilgi edinilebileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 13:31:04
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 15:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?