3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Kabotaj Bayramı kutlandı

Kırşehir'de bulunan Hirfanlı Baraj Gölü'nde yapılan etkinlikle Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı.

İç Anadolu Bölgesi'nin denizi konumunda bulunan Hirfanlı Baraj Gölü'nde yapılan kutlamalara Kırşehir Valisi M. Ufuk Erden, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Denizcilik Müsteşarı Zeki Çitçi, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Çuhadar, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu ve çok sayıda davetli katıldı. Halkoyunları gösterisi ile başlayan tören, Kırşehir milletvekilleri, Denizcilik Müsteşarı Çitçi ve ilçe yöneticilerinin konuşmalarıyla devam etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Kırşehir Valisi M. Ufuk Erden, yapılan etkinliğin Kırşehir ve İç Anadolu'nun tanıtımında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Vali Erden, "Bu tanıtım herkes için önemlidir. Yine bunun devamında savcılı sahilleri, termal oteller, dünyanın ilk gökbilim merkezlerinden birisi olan Cacabey Medresesi ve yeraltı şehirleri var. Bu zenginliklerimizi tanıtmak, Kırşehir ve çevresinde turizmi canlandıracaktır. Denizcilik Bayramı etkinliklerinin Kırşehir'de kutlanmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, kutlamalar mahalli sanatçıların konseriyle devam etti. Kutlamalar tekne turu ile devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 16:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?