3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Kaçak ürünlere sıkı denetim

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerince, kaçak ve sağlık raporu olmayan 2 yüz adet canlı tavuk imha edildi.

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Merkez Bağbaşı Mahallesi'nde kaçak olarak bir kamyonette satılan 2 yüz adet canlı tavuk, yapılan ihbar üzerine denetime tabii tutularak, satışı durduruldu.

Yapılan denetimde satışı yapılmak istenen tavukların sağlık raporunun olmadığı tespit edilerek, tavukları satan şahıslar ve satışın yapıldığı araç hakkında Hayvan Sağlığı ve Zabıta Kanunu gereğince işlem yapıldı. İhbar üzerine satışı durdurulan tavukların insan sağlığını tehdit eden çeşitli hastalıklar taşıyabileceği ihtimaline karşı Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, derince bir çukur kazılarak 2 yüz adet canlı tavuk usulüne uygun şekilde imha edildi.

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şuayip Çavuşmirza, konu hakkında yaptığı açıklamada, vatandaşların belgesiz satış yapan şahıs ve şahıslardan tavuk ve diğer pek çok ürünleri satın almamaları gerektiğini söyledi.

Çavuşmirza, "Zaten bu şahısların belgesiz, raporsuz ürün satmalarının yasak olduğunu, satış yapanların tespit edilmesi halinde vatandaşlarımızın 153 Alo Zabıta'yı arayarak ihbarda bulunmaları gerekir " dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 10:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?